Blij met resultaat in MTB-wedstrijd in Beieren

Na een zo goed als geheel geschrapt veldritseizoen kwamen Joost Brinkman en David Haverdings vandaag namens ZZPR.nl-Orange Babies in actie in Obergessertshausen in het Duitse Beieren. Daar stond een internationale mountainbike-wedstrijd op het programma.
Haverdings blikt tevreden terug. “Het was een UCI-wedstrijd en aangezien ik geen punten had, moest ik vanaf rij vijftien komen, want er deden rond de tachtig man mee. Ik moest heel diep gaan de eerste ronde om op te schuiven en ik had niet de benen waarop ik hoopte, maar ik heb er een tiende plek uit kunnen halen. En dat betekent toch ook nog een puntje voor de aankomende wereldeker in Italië .’
Brinkman reed in zijn Nederlandse kampioenstrui rond. “Het parcours was ontzettend zwaar met aan de ene kant een bergweide die helemaal kapot was gereden en volledig klei was, denk aan Koppenberg, en aan de andere kant een bos met veel leuke afdalingen en steile klimmen. In de eerste twee ronden kwam ik echt voor geen meter in mijn ritme, ik denk door het gebrek aan wedstrijden laatste tijd. Ook waren alle wortels in het bos stijf bevroren en hier had ik moeite mee. Maar daarna ging het heel lekker en heb ik nog een paar man kunnen inhalen. ik ben uiteindelijk 24e geworden. Kortom: tevreden over de tweede helft van de wedstrijd, maar minder over de eerste. Was het direct beter gegaan, dan had er misschien nog een mooie uitslag ingezeten.”