Broertjes David en Floris Haverdings pakken beiden Nederlandse titel

Wat een dag voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. Tijdens de NK veldrijden voor Nieuwelingen en Junioren werden de broertjes Floris en David Haverdings allebei Nederlands kampioen.

David, de oudste van de crossende broers, was als eerste aan de beurt. Hij startte bij de Junioren als topfavoriet en maakte die status meer dan waar door overtuigend naar de winst te soleren. Haverdings zal dit seizoen nog vijf wedstrijden te zien zijn in zijn mooie rood-wit-blauwe trui.

‘Het NK-gevoel miste een beetje’, vertelde David na afloop. ‘Maar ik was gemotiveerd om toch een keer een trui te pakken. Ik was als eerste door de eerste bocht en ben toen gelijk weggereden. De hele wedstrijd mooi rondgereden en met ruime voorsprong gewonnen. Ben er erg blij mee.’

Floris wint bij Nieuwelingen
Floris Haverdings, sinds 1 januari van dit jaar ook actief voor ZZPR.nl-Orange Babies CT, stond ’s middags aan de start bij de tweedejaars Nieuwelingen. Floris kopieerde het kunstje van zijn broer en reed ook solo naar de Nederlandse titel.

Floris: ‘De eerste ronde zette Antoine Quint me goed onder druk, maar het lukte me aan het einde van de eerste ronde toch om bij hem weg te rijden. De hele wedstrijd kon ik een goed ritme vasthouden. Uiteindelijk met 40 seconden voorsprong gewonnen, erg blij mee!’


Maldegem – Godrie knap twaalfde, Nomden 18de

In Maldegem werd zaterdag ook gekoerst. Namens onze ploeg waren Isa Nomden en Stan Godrie naar België afgereisd.

Isa: ‘Na een lange tijd eindelijk weer een wedstrijd. En met publiek, dat gaf echt weer sfeer aan de cross. Het was een super snelle ronde met een paar mooie zandstroken. Ik startte vanaf de 3de rij en had helemaal geen goede start. Ik begon aan een inhaalrace en de eerste helft van de wedstrijd ging erg goed en kon ik veel rensters inhalen. Op een gegeven moment lag ik op plek 15. De tweede helft heb ik wat schakelfoutjes gemaakt waardoor ik net niet op een lekker tempo de bochten uitkwam. Uiteindelijk ben ik 18de geworden. Ik had misschien iets meer gehoopt, maar zondag zijn er nieuwe kansen in de laatste cross van mijn seizoen.’

Stan: ‘Ik was 12de vandaag. Mijn start was goed en ik kon 2 rondes mee met de eerste groep. Darna moest ik ze laten gaan, maar kon met een goed tempo en focus nog mannen voor me in beeld houden en zo op het einde nog plaatsen goedmaken. Ik reed een goede finale en het voelde supergoed om deze uitslag te rijden. Het snelle parcours was gaaf, maar ook uitdagend met al het losse zand.’

 

Foto’s: cyclingonline.nl