Broertjes Haverdings winnen allebei, Van Lierop sterk in Hoogerheide

In het weekend van 22 en 23 januari werd er op drie verschillende plaatsen gekoerst door renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team. En met succes. Hoe het onze coureurs verging, lees je hier.

22 januari – Hamme

David Haverdings had in het Belgische Hamme een mooie generale voor het WK junioren van volgend weekend, waar hij als een van de favorieten aan de start staat. De veelwinnaar uit Drenthe won ook deze koers en stapt met veel zelfvertrouwen in het vliegtuig naar Amerika.

22 januari – Bonheiden

Het was dubbel feest in huize Haverdings, want Davids broertje Floris debuteerde zaterdag in Bonheiden voor ZZPR.nl-Orange Babies CT met een fraaie overwinning.

‘Het was een leuk rondje’, aldus de Nieuweling, die sinds 1 januari uitkomt voor ZZPR.nl-Orange Babies. ‘Ik moest vanaf de derde rij starten. Maar na de start meteen op kunnen schuiven naar de leidende groep, en toen samen met een andere jongen op kop gekomen en daar de hele koers mee samen gereden. Een spannende en tactische laatste ronde, maar ik kon het uiteindelijk mooi afmaken. Ik heb genoten van mijn eerste wedstrijd in de ZZPR.nl-kleuren.’

23 januari – Wereldbeker Hoogerheide

In het Brabantse Hoogerheide stond zondag de laatste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen het programma. Naast ‘vaste klant’ Stan Godrie waren ook Belofte-renners Danny van Lierop (foto) en Hugo Kars door de bondscoach geselecteerd om mee te doen bij de profs. Danny werd in het sterke deelnemersveld knap 25ste.

Danny (25ste): ‘Ik had een goede start vanaf de laatste rij en de eerste halve ronde snel naar voren opgeschoven. Vanaf ronde twee een goed tempo gevonden en samen met een groepje richting de 21ste plek gereden. Uiteindelijk gefinisht als 25ste.’

Stan (28ste): ‘Ik had een goede start en mijn eerste 2 rondes waren gelijk top. Ik kon lekker diep gaan, maar na een paar rondes merkte ik dat ik mezelf wat over de kop reed. Ik viel een stuk terug, maar nadat ik halverwege de wedstrijden voor andere banden koos, kon ik weer wat posities winnen. Ik werd uiteindelijk 28ste.’

Hugo: (40ste): ‘De eerste ronden kwam ik door op plek 53. Het eerste half uur had ik moeite om in mijn ritme te komen. Het laatste half uur kwam ik wel goed in mijn ritme en ben ik opgeschoven tot de 40ste plek.’