Brussel: Van den Eijnden weer op podium, sterke wedstrijd van Godrie

In Brussel kwamen zondag drie coureurs van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team in actie. Guus van den Eijnden werd tweede bij de Junioren, Danny van Lierop elfde bij de Beloften en Stan Godrie pakte bij de Elites een mooie 14de plaats.

Junioren
Guus van den Eijnden stond dit seizoen al vaak op het podium. De jonge Brabander pakte er in de Belgische hoofdstad nog maar een podiumplek bij.

‘Net voor de start begon het te regenen, waardoor ik besloot op smalbirds te starten’, vertelt Guus. ’Ik had een goede start en draaide als eerste het veld in. Ik merkte al snel dat ik te veel schoof en wisselde aan het einde van de eerste ronde naar andere banden, de rhinos. Hierdoor moest ik een klein gaatje dichten naar de kop. Dit lukte en een ronde later ging ik in de aanval en sloeg een klein gaatje. Er kwam er nog eentje terug die meteen daarna aanviel. Ik zat toen even kapot en kon niet mee. Het gaatje werd snel 10 seconden en dat bleef het ook. Een mooie 2de plek voor mij.’

U23
Danny van Lierop kwam in Brussel als elfde over de streep.

‘Bij de start schoot ik uit mijn pedaal’, aldus Danny., ‘Maar kon in de eerste halve ronde opschuiven naar positie twee door enkele goede passages. De eerste twee rondes hing ik aan het einde van de kopgroep, maar op een gegeven moment kon ik het tempo niet meer volgen. Langzaam zakte ik terug naar plaats elf.’

Elite
Stan Godrie eindigt niet vaak bij de eerste 15, maar zondag in Brussel lukte het hem dat wel. ‘Ik had een topdag’, vertelt Stan. ‘Ik had een redelijke start en op de eerste klim te voet komen te staan.  Maar goed teruggekomen en halfweg technisch het verschil kunnen maken. Leuke schuine kant en veel draaien keren op het gladde parcours. Nog mooi kunnen opschuiven en een top notering 14e kunnen behalen.’