Terugblik Middelkerke en Lille: Van den Eijnden grijpt net naast zege

Guus van den Eijnden, Danny van Lierop en Stan Godrie kwamen dit weekeinde twee keer in actie. Zaterdag reed het trio in Middelkerke, zondag in Lille. Lees hier hun verhalen van het zware crossweekend.

Zaterdag 11 februari – Middelkerke (Bel)

Junioren – Van den Eijnden wordt vierde

Guus van den Eijnden startte sterk en kwam in een kopgroep van drie terecht. Helaas kwam Guus hard ten val, waardoor hij de kopgroep moest laten gaan en terugviel naar de vierde plek.

Guus: ‘Ik ging als eerste het veld in al snel kregen we met drieën een gaatje. De eerste 3 rondes in die kopgroep gereden, totdat ik in de post uit een spoor schoot en best hard een paaltje raakte en ook viel. Ik verloor best wat tijd en de rest van de koers op de 4de plek gereden. Na de val kreeg ik op het hobbelige parcours ook last van mijn rug. Niet echt een goede dag en dan ook niet echt tevreden met mijn vierde plaats.’

Elite – Godrie 23ste, Van Lierop 24ste
Stan Godrie en Danny van Lierop reden allebei een totaal verschillende koers, maar kwamen toch achter elkaar over de finish. Godrie als 23ste, Van Lierop als 24ste.

Stan: ‘Ik had een goede start en heb goed gevoel eerste deel van de cross. Ik kon mezelf goed  handhaven in een groepje voor plek 20. Na driekwart cross schoof ik wat op en was top-15 in het vizier. Maar het laatste kwart kreeg ik een terugval. Door het hobbelige parcours kon ik geen kracht meer uit mijn rug halen en finishte als 23ste.’

Danny: ‘Ik had een aardige start, maar liet me wat wegdrummen in het begin. Ik miste daardoor net de aansluiting met een groepje. Ik kwam alleen te zitten en heb bijna de hele wedstrijd alleen gereden. Als 24ste gefinisht.’

Zondag 12 februari – Lille (Bel)

Junioren – Van den Eijnden tweede
Guus van den EIjnden was goed hersteld van zijn val van zaterdag en streed tot op de streep mee voor de overwinning.

Guus: ‘Ik had een wat mindere start, maar ik kon in de eerste ronde snel wat plekken goedmaken. We reden de eerste rondes met een kopgroep van 5, maar na drie rondes kwamen ik alleen voorop met Seppe van den Boer. Er kwam er nog eentje terug, waardoor we de laatste ronde met zijn drieën ingingen. De laatste ronde heb ik vooral op kop gereden en probeerde een gaatje te pakken op techniek. Ik kreeg Seppe er helaas niet afgereden, dus we moesten sprinten. Ik verloor die spurt helaas. Wel blij met het gevoel en een mooie 2de plek.’

Beloften – Van Lierop 11de
Danny van Lierop was goed vertrokken in het Belgische Lille, maar door rugklachten zat er helaas net geen top-tien plek in voor de Brabander.

Danny: ‘Ik had een goede start en de eerste ronde reed ik rond plek 6/7. Al snel kreeg ik last van mijn rug, maar kon toch nog best lang mee doen voor top 10. De laatste twee rondes was het over en moest ik het groepje laten gaan. Op plek 11 gefinisht.’


Elite – Superstart van Godrie
Stan Godrie liet weer eens zien hoe goed hij kan starten. Hij haalde in de eerste meters heel veel renners in en dook als vierde het veld in. Uiteindelijk kwam hij als 21ste over de meet.

Stan: ‘Vandaag in Lille had  ik een superstart en ging ik als 4de weg. Daarna moest ik wat plaatsen toegeven en lang rond plek 17 gereden. Ik kon technisch goed mee, maar verloor wat plaatsen op de rechte stukken. Teruggevallen naar plek 24 en daarna een goed finale gereden en 21ste geworden.’