Danny van Lierop wint in Heerde

Danny van Lierop heeft zaterdag in Heerde de Grote Prijs Stadlandwater gewonnen. Danny reed al in de eerste ronde weg en kwam bijna een halve minuut eerder over de finish dan de nummer twee. Hugo Kars werd zesde.

Aan het Heerderstrand stonden er bij de Elite/Beloftenwedstrijd twee coureurs van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan het vertrek. De ene (Danny van Lierop) reed de hele wedstrijd aan de leiding en won overtuigend, de ander (Hugo Kars) streed lang om de vierde plek, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de nog steeds heel verdienstelijke 6de plek.

Danny: ‘In de eerste ronde ben ik op kop gaan fietsen en sloeg ik een klein gat. Daarna iedere ronde die voorsprong wat kunnen uitbreiden, vooral door mijn goede passages in het zand. Een mooie overwinning vandaag.’

Hugo: ‘Ik merkte vrij snel dat ik wedstrijdritme miste en ook technisch maakte ik veel fouten, waardoor veel tijd verloor. Lang voor plek 4 gereden, maar toen kwam ik tijdens het lopen tegen mijn pedaal aan waardoor de ketting er af ging, daardoor verloor ik de aansluiting in het groepje voor plek 4 uiteindelijk 6de geworden. Op naar volgende week

Spanje
Enkele duizenden kilometers zuidelijker werd er ook gekoerst en ook daar was ZZPR.nl-Orange Babies CT van de partij. Stan Godrie is namelijk naar Spanje afgereisd om daar twee crossen te rijden. De eerste werd jammer genoeg geen groot succes. Stan werd 25ste.

‘Mijn eerste wedstrijd in Spanje heb ik niet goed gereden’, aldus Stan. ‘Ik was rond plek 7 weg, maar dan al snel een valpartij en niet in mijn ritme gekomen. Technisch veel foutjes op de Spaanse ondergrond. Balen, maar wonden likken en op naar morgen.’