Terugblik Meulebeke: Weer podium voor Van den Eijnden

De twee Junioren van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team reden zaterdag in Meulebeke weer mooi van voren. Guus van den Eijnden werd tweede, Floris Haverdings kwam als vijfde over de finish. Bij de Elite werd Danny van Lierop 28ste.

Zaterdag 1 oktober – Meulebeke

Junioren
Guus van den Eijnden, nieuw bij de ploeg van Frank Groenendaal, is uitstekend aan het veldritseizoen begonnen. De Brabander zette zijn sterke start door in het Belgische Meulebeke, waar hij knap tweede werd achter de Belg Yordi Corsus.

Floris Haverdings, die pas eerstejaars Junior is, kwam ook sterk voor de dag in Meulebeke en versloeg de Belg Seppe van den Boer in de sprint om plek 5.

Guus (2de): ‘Ik had een goede start en probeerde de eerste ronde bij Yordi Corsus te blijven. Ik merkte al snel dat ik niet de benen had om er bij te blijven. Na een paar rondes reed ik in een mooi duel voor plek 2. Uiteindelijk na een goede zandstrook mooi 2de kunnen worden. Niet zo’n goede dag, wel een heel mooi resultaat.’

Floris (5de): Ik ‘bij de start mooi achter Guus staan op de 2e rij en daarom was ik dus ook goed vertrokken. Hele eerste ronde op de 3de plek gereden, maar uiteindelijk in een groepje beland en 2 jongens moeten laten gaan. Uiteindelijk naar de 5e plek gesprint.’

Elite
Danny van Lierop stond weer aan het vertrek bij de Elite. Twee weken geleden stuntte Danny nog door een groot deel van de eerste ronde aan de leiding te rijden, voor grote namen als Eli Iserbyt en Lars van der Haar, maar dat lukte vandaag niet. Na een matige start kon de jonge Brabander goed mee in het ‘middenveld’, met een 28ste plek als resultaat.

Danny: (28ste) ‘Mijn start was niet zo goed en ik moest al in de eerste ronde een grote groep laten gaan. Ik reed samen met vier anderen de hele wedstrijd voor plek 27. In de laatste ronde op de heuvel moest ik het groepje even laten gaan, maar kon na de zandbak weer aansluiten. In de sprint werd ik tweede van het groepje en 28ste totaal.’