Terugblik GP Destil: Podium voor Floris Haverdings

Zondag 16 oktober werd in Oisterwijk de GP Destil verreden. Bij de Junioren was ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team met twee renners aanwezig, bij de Elites zelfs met drie. Met drie keer top tien (waaronder een podiumplaats) liet de ploeg zich weer mooi van voren zien.

Junioren
Zoals elke week stonden Guus van den Eijnden en Floris Haverdings aan het vertrek bij de Junioren. Bijna elke week is het Guus van den Eijnden die op het podium staat te stralen, maar door een valpartij lukte dat deze keer niet. De Brabander werd achtste. Maar dankzij de sterke Floris Haverdings was er alsnog een podiumplek voor ZZPR.nl-Orange babies CT. De eerstejaars junior reed een ijzersterke wedstrijd en werd knap tweede.

‘Ik had een goede start en kon vanaf het begin mee met de kop aldus Haverdings. ‘Er reed al snel iemand weg en die heeft de hele wedstrijd alleen voorop gereden. Ik reed samen met iemand anders voor plek 2. Op het einde kon ik strijd mooi afmaken en werd ik tweede.’

Elite
Stan Godrie, Danny van Lierop en Hugo Kars streden mee bij de Elites. Van Lierop werd zevende in de door Ryan Kamp gewonnen cross, Godrie kampte met rugproblemen en moest genoegen nemen met een twaalfde plek. Kars passeerde de eindstreep als 27ste.

Danny (7de): ‘Ik had een goede start en ging mee in de kopgroep. IHet was lastig om het hoge tempo vol te houden, maar als het stil viel kon ik weer aansluiten. Halverwege de wedstrijd viel de kopgroep iets uit elkaar en reed ik op plek 9. In de finale nog twee plekken goed kunnen maken en gefinisht op plek 7. Erg tevreden.’

Stan (12de): ‘Ik had een topstart en was op kop weg de eerste ronde. Ik vloog er lekker in, maar kreeg daarna last van mijn rug en kon niet mijn volledige power leveren op de rechte stukken. Technisch een leuk parcours en daar kon ik nog goed mijn ding doen. Uiteindelijk 12de en helaas buiten de punten gevallen.’