Podium voor Brinkman in MTB-wedstrijd Oldenzaal

Joost Brinkman eindigde vandaag als tweede bij de nieuwelingen in de MTB-wedstrijd in Oldenzaal. “Nadat ik achteraan moest starten, moest ik beginnen aan een inhaalrace. In de laatste ronde sloot ik uiteindelijk nog aan bij een groep van zes die voor plek twee reed. Hiervan won ik de sprint van kop af aan.” De dag daarvoor reed hij op de weg de Flevotour. “Na dertig kilometer reed iemand tegen mijn achterwiel, waardoor deze los kwam. Pas na de wedstrijd kwam ik daar achter. Ik dacht dat ik slechte benen had, terwijl mijn remblokken aanliepen. Met een teleurstellende 29e plek als gevolg.”
Noah Vreeswijk reed ook in Oldenzaal. “Ik startte op de vierde rij. Ik reed direct naar voren richting een zesde plaats. Drie ronden verder had ik een leegloper, die zichzelf vulde. Ik pompte snel mijn band op, maar vierhonderd meter verder had ik echt lek. DNF voor mij.”
Isa Nomden reed een wedstrijd in ‘t Zand. “Het was een wedstrijd met elite-vrouwen. De wedstrijd ging op zich wel goed. IK heb lekker voorin gereden en probeerde een aantal keren aan te vallen. Jammer genoeg kon er niemand weg komen en werd het een sprint. Ik zat te ver van achteren in de laatste bocht en werd negende.”
Danny van Lierop reed in Duitsland de TMP Jugendtour. “De tijdrit gin wel super, maar ik ging niet voluit, waardoor ik 75e werd. De tweede etappe was koud en regenachtig. Ik viel op drie ronden van het einde, reed terug en werd op de eerstvolgende beklimming gelost. De benen waren ontploft en dus reed ik niet uit. De laatste etappe ging goed. Ik kwam de laatste beklimming bij de eersten over, plaatste me goed voor de sprint en kon er een vierde plek uithalen.”
Maik van der Heijden reed in Uden. “Ik werd daar vierde. Na twee ronden reed ik weg met vier man en daar reed ik de hele koers mee vooruit. Uiteindelijk dubbelden we het peloton. In de laatste zes ronden was het helemaal op, helaas loste ik daardoor uit de kopgroep. Maar ik ben zeker tevreden met de vierde plaats.”
Kyle Agterberg reed ik ook in Uden. “De benen waren niet echt goed, maar ik had ook niet anders gedacht. Dat ik nog een vijfde plaats wist te pakken, stemde me erg tevreden.”