Terugblik op Boom: Tweede plek voor Haverdings

Vijf renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team ploeterden zaterdag door de modder in het Belgische Boom. Hoe het ze verging, lees je hier.

Junioren – Tweede plaats voor Haverdings
David Haverdings reed zaterdag op het zware, modderige parcours in Boom een sterke wedstrijd en finishte als tweede, achter Yordi Corsus. ‘We gingen met zijn tweeën de laatste ronde in’, blikt David terug. ‘Ik reed hem los, maar bij de balken kwam hij weer terug. Om te winnen moest je als eerste door de laatste bocht. Ik dacht dat ook te doen, maar op het allerlaatste moment werd ik nog voorbijgestoken. En dus werd ik tweede. Was een beetje een domme fout van me, maar ook een goede les.’

Elite-Beloften – Godrie 32ste, Van Lierop en Brinkman ook bij beste 40

ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team stond met vier mannen aan de start in de gecombineerde Elite-Beloftenwedstrijd in Boom: Stan Godrie, Joost Brinkman, Danny van Lierop en Lucas Janssen. Stan was met een 32ste plek de best geklasseerde van dit viertal.

‘Ik had een goede start’, vertelt Stan. ‘Daarna kon ik gelijk een goed ritme vinden. Het parcours werd met de ronde zwaarder en we moesten steeds meer lopen. Door de modder kon ik goed mijn weg trappen, maar bergop lopend kreeg ik het zwaar. Ik moest soms wat plekjes toegeven, maar zag dat iedereen het zwaar had. De laatste ronde was er eentje teveel voor me. Ik verloor 2 plekjes en werd 32ste.’

Danny van Lierop (35ste): ‘Ik had een prima start en de eerste helft van de wedstrijd kon ik langzaam opschuiven richting plek 30. Maar de laatste 2 rondes begon ik wat in te zakken. Uiteindelijk gefinisht op plek 35.’

Joost Brinkman (37ste): ‘Ik had een slechte start vanaf de laatste rij, maar een redelijk goede eerste ronde. Ik kon bij Tibor del Grosso aansluiten en samen reden we naar Danny toe. We reden een tijdje met zijn drieën. Helaas maakte ik teveel foutjes en moest ik deze mannen uiteindelijk net laten gaan. Ik probeerde wel weer de aansluiting te maken, maar steeds als ik er weer bij was, gebeurde er wel iets: een val, mijn remmen die het niet goed deden en ik verloor een boa. En zo moest ik steeds weer in de achtervolging. Een goede training, zullen we maar zeggen. Ik ben in ieder geval tevreden over de power en heb zin in de volgende wedstrijden.’

Lucas Janssen (49ste): ‘Toen ik mijn wedstrijdschoenen wilde aantrekken, zag ik helaas dat mijn schoensluiting kapot was gegaan. Gelukkig had Stan een extra paar schoenen voor me. Op de laatste rij van start gegaan en ik had een goede eerste ronde. Ik kreeg wel kramp in m’n voeten en dat duurde een hele ronde. Ik kon mijn tempo daarna goed onderhouden en gewoon de hele koers de focus vastgehouden. Al met al dus tevreden over m’n wedstrijd.’