EK veldrijden: wanneer rijden onze renners?

De veldritwereld verplaatst zich dit weekend naar Wijster (Drenthe), waar op en rond de inmiddels beroemde VAM-berg de Europese kampioenschappen worden gehouden. Vijf van onze renners zijn van de partij.

Zaterdag komen twee renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team in actie. Hugo Kars (19) en Danny van Lierop (18) rijden beiden bij de Beloftes (-23). Joost Brinkman staat als reserve op de lijst. Mocht er iemand uit de Nederlandse ploeg ziek worden of om een andere reden niet kunnen starten, zal Joost worden opgeroepen. De start van de wedstrijd is om 13.15 uur.

Op zondag rijdt er in iedere categorie een coureur van onze ploeg. Om 11.00 uur starten de Mannen Junioren. Onze eigen David Haverdings steekt de laatste weken in een geweldige vorm en geldt als een van de favorieten voor de titel.

Daarna, om 13.15 uur, is het de beurt aan Isa Nomden (foto) bij de Vrouwen Beloften (-23).

De Europese kampioenschappen worden afgesloten met de strijd bij de Mannen Elite. Stan Godrie is één van de vier landgenoten die door de bondscoach is geselecteerd om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Start: 15.00 uur.