Nomden naar zege in Zaltbommel

Isa Nomden heeft de Uiterwaardencross van Zaltbommel op haar naam geschreven. De renster van ZZPR.nl-Orange Babies won de wedstrijd bij de elite-vrouwen en was daarmee uiteraard ook de beste juniore. “Ik startte slecht op de tweede rij en was niet goed weg omdat ik opgesloten kwam te zitten. Ik ben goed naar voren gekomen en kon steeds meer plekken opschuiven. Na een tijdje kwam ik eerste te liggen en die plek heb ik niet meer afgestaan. Ik ben dan ook erg tevreden over de wedstrijd.”

Bij de mannen was Noah Vreeswijk tweede achter Kelvin Bakx. “Ik moest op de zesde rij vertrekken, maar na een ronde wist ik door te komen op de derde plaats. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en wist ik tweede te worden. Ik ben dan ook erg tevreden over de koers op dit zware rondje.”

Bij de junioren kwam Jordi van Heijst aan het vertrek. “Ik stond op de tweede rij, maar was niet helemaal super weg. Ik kon wel snel naar voren rijden naar de groep die voor de tweede plek reed. Ik heb wel snel naar voren kunnen rijden. Alleen zakte in de derde ronde mijn zadelpen, waardoor ik vooral lopend naar de materiaalpost kwam. Ik had de aansluiting met de tweede en derde verloren. Ik kwam nog wel dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. Ik ging voor het podium, maar ben niet helemaal tevreden.”