Gerritse op het podium in Hilversum

Femke Gerritse werd vandaag derde bij de junior-vrouwen in de nationale veldrit van Hilversum. “Ik had een goede start, maar werd in de tweede ronde ingehaald door de latere winnares Sofie van Rooijen. Daarna had ik even een dipje, maar in de laatste ronden vond ik mijn ritme weer terug en behaalde ik een mooie derde plaats” zei de nationaal kampioene in haar categorie.
Laura van der Zwaan eindigde een plek lager. “De start ging niet goed, maar gelukkig was er een recht stuk waarop ik kon opschuiven. Vervolgens kwam ik niet helemaal in mijn ritme.Hopelijk gaat het morgen beter in Lieshout.”
Koen van Helvoirt reed ook in Hilversum. “Ik was na de start als vijfde weg, maar ik maakte tijdens de wedstrijd te veel fouten om die plek vast te houden. Ik finishte uiteindelijk als achtste en ben totaal niet tevreden over vandaag.”
In Tabor kwamen bij de wereldbekercross drie andere renners van het team in actie. Noah Vreeswijk werd zestiende.”Na een slechte start moest ik op een spekglad parcours – ik ging vier keer onderuit – een inhaalrace doen. Ik ben zeker niet tevreden.”
Hugo Kars werd negentiende. “Ik startte op de zesde rij en kon niet opschuiven. Met veel anderen verloor ik tijd bij een opstopping bij de trap. Helaas ging mijn ketting er ook nog af, waardoor ik een paar plekken terug viel. Maar ik kon wel eindigen op de 19e plek.”
Bart Artz zat daar net achter. “Na een redelijke start voelde ik dat ik goede benen had. Ik kon op de balken steeds uitlopen door te springen. De laatste ronde was net te veel, maar ik ben tevreden met de koers.”
Maik van der Heijden deed lang mee voor een top 10-klassering bij de beloften. “Na een eerste goede ronde had ik echter geen benen meer en kreeg ik wast last van de rug. Dat was dus geen goede dag vandaag.”