Podium voor Van der Zwaan in Tilburg

Laura van der Zwaan vertrok opnieuw met bloemen naar huis nadat ze tweede werd in de veldrit van Tilburg. “Mijn start was goed en ik pakte direct voorsprong. Ik heb twee ronden op kop gereden, maar dat kon ik niet volhouden op dit modderrondje. Ik zakte terug naar de derde plek en had nog twee rensters in mijn wiel. In de laatste ronde wist ik – net voor de zandbak – de nummer twee voorbij te steken, waardoor ik als tweede op het podium stond.”
Femke Gerritse moest er even inkomen in de modder, zo concludeerde ze zelf. “Dat duurde eigenlijk te lang. Uiteindelijk kon ik mezelf herpakken en nog een paar plekken winnen. Maar het was vandaag gewoon niet goed. Met mijn zesde plek ben ik niet tevreden.”
Hugo Kars startte in Gavere, waar een manche van de Superprestige werd verreden. “Ik startte achteraan en had ook nog eens een slechte start. Het was een erg zwaar rondje met veel modder. In het begin kon ik wel opschuiven, waarna ik mijn eigen plek in dit veld vond. In de laatste ronde reed ik net na de materiaalpost nog lek, maar gelukkig werd ik niet meer ingehaald en werd ik vijftiende.”