Top 10 is niet ver in Ethiascross Essen

Vandaag stond Essen alweer op het programma van de renners van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies. In deze Ethiascross lieten zij zich goed opmerken.

Stan Godrie: “Het parcours lag er minder modderig bij dan in andere jaren, maar nu met nog meer bochten. Wat het een leuke en lastige ronde maakte. De start was heel kort, maar ik kon toch mezelf bij de beteren handhaven. Ik reed drie ronden op plek tien, maar daarna miste ik de aansluiting. Vervolgens kwam ik in een groep van zes terecht en we reden tot de laatste ronde nog voor plek elf.. Ik zat wel op mijn limiet en kwam ten val. Dat kon ik niet meer goedmaken in de laatste ronde en werd zestiende. Jammer van die val, maar het was fijn om te zien dat de uitslagen er beginnen te komen. Dit smaakt naar meer.” Ook Kyle Agterberg was content. “Ik had een redelijk start maar na de eerste bocht reed er iemand in mijn achterwiel, waardoor ik moest stoppen en dat moest regelen. Daarna ging ik als één van de laatsten verder. Ik ben gaan achtervolgen en zat ik er lekker in. Zo heb ik veel plekken goed gemaakt en ben ik uiteindelijk 26e geworden.”