Van der Heijden doet mee voor podium in Antwerpen

Maik van der Heijden eindigde vandaag als vijfde in de Scheldecross van Antwerpen. De belofte van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies deed lang voor het podium mee. “Na een val in de eerste ronde verloor ik de aansluiting met de eerste twee mannen in koers. Ik kwam in een tweede groep terecht. Op drie ronden voor het einde kon ik aansluiten en vervolgens gingen we de laatste ronde met zeven man in. Helaas kom ik net te kort op het eind, maar ik kan wel weer terug kijken op een goede wedstrijd.”

Bart Artz reed ook in Antwerpen. “Ik moest weer vrij achteraan starten. Geen voordeel omdat het een korte startzone was en gelijk daarna werd het smal. Ik had een goed gevoel tijdens de wedstrijd, want ik kon telkens versnellen op dit snelle parcours.Uiteindelijk werd ik twintigste, daar ben ik tevreden mee.”

Koen van Helvoirt tenslotte kampte ook met het nadeel van het achteraan starten. “Daardoor en ook door het vele draaien en keren verloor ik veel plekken. Ik kwam toch op een goede 35e plek door de materiaalpost. Een constante wedstrijd gereden met posities tussen de 32e en 36e plek. Ik kon mijn ritme goed vasthouden en kwam als 33e over de finish.”