Van Helvoirt vijfde in Wierden

Koen van Helvoirt reed vandaag in de nationale cross van Wierden en wist daar een vijfde plek te behalen tussen de elite/beloften en amateurs. Bovendien was de renner van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies de beste belofte in Twente.

“Ik had een goede start en in de eerste ronde zat ik in een kopgroep van vijf man. Dit ging net wat te hard en daardoor kwam ik in een groep voor de vijfde plek te rijden. Uiteindelijk reed ik samen met Johim Ariesen voor plek vier. Helaas reed hij net iets te hard en zo werd ik vijfde. Daar hield ik zeker een tevreden en goed gevoel aan over.”

Noah Vreeswijk reed in Zonhoven bij de eerste tien in de Superprestige-wedstrijd voor junioren. “Ik had een kopstart en kwam daarna aan de leiding te rijden. In de tweede ronde kreeg ik een inzinking, maar daarna kon ik me herpakken en uiteindelijk werd ik achtste. Dat gaf weer een beter gevoel.”

Hugo Kars werd vijftiende. “Ik moest starten vanaf de vierde rij. Ik zat achter een vlapartij, waardoor ik niet lekker weg was. Bij de eerste doorkomst was ik 29e, maar daarna kon ik lekker opschuiven.”

Puck Pieterse reed weer tussen de beste elite-vrouwen in Zonhoven. “Ik kwam niet echt lekker in mijn ritme en heb de hele wedstrijd rond de zeventiende plek gereden. Dit is uiteindelijk ook mijn klassering geworden.”