Hulst: Zelfs lekke band houdt Van den Eijnden niet van podium

Bij de Wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst stonden vier renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start. Het meest in het oog springende resultaat werd, zoals wel vaker dit seizoen, behaald door Junior Guus van den Eijnden. De jonge Brabander werd tweede.

Hulst – Junioren
Een dag na zijn mooie derde plek in Kortrijk, stond Guus van den Eijnden zondag weer vol ambitie en met nog betere benen aan de start in Hulst. Guus startte goed en behaalde ondanks een lekke band een knappe tweede plaats.

‘Na een goede start In de eerste ronde heb ik vooral op kop gereden’, vertelt Guus. Het was een mooie en gladde omloop en ik sloeg samen met Yordi Corsus een gat. Halverwege de tweede ronde een stom foutje waardoor ik op 10 sec kwam. Ik voelde me nog steeds goed en kon dit gaatje anderhalve ronde lang even groot houden, tot ik helaas net na de post lek reed. Het was best tricky om met een lekke voorband naar beneden te rijden en ik verloor dan ook best wat tijd. Gelukkig meer dan genoeg voorsprong op de nummer 3 en dus een mooie tweede plek behaald. Blij met het gevoel en fijn om te merken dat de benen beter waren dan gisteren.’

WB Hulst – Elite
Hugo Kars en Danny van Lierop (beiden nog -23), stonden samen met Stan Godrie namens ZZPR,nl-Orange Babies CT aan de start bij de Elite-wedstrijd in Hulst. Godrie werd 22ste, Van Lierop kwam als 31ste over de finish en Kars haalde na een pijnlijke val helaas de eindstreep niet.

Stan:  ‘Vandaag lag de cross in Hulst er vettig en glad bij. Mijn start was niet heel goed met de opstoppingen die zich voordeden. Maar ik kwam er heel goed doorheen en veel kunnen opschuiven. Ik reed lange tijd rond rond plek 17. Door het gladde parcours wel wat foutjes gemaakt en plaatsen verloren. Maar mooi teruggeknokt en alles gegeven, wat me een 22ste plaats opleverde.’

Danny: ‘Ik had een goede start, maar liet me in de eerste ronde een beetje wegzetten en daardoor veel plekken verloren. Daarna wel redelijk constant gereden. Het was een lastige ronde en flink werken. Uiteindelijk op een 31ste plaats gefinisht.’

Hugo: ‘De cross in Hulst was voor mij niet zo succesvol. Vanaf de laatste startrij kon ik bij de start wel opschuiven en kwam ik rond plek 45 te rijden. In de tweede ronde kwam ik ongelukkig ten val onderaan de steile afdaling. Een renner die over me heen wilde springen kwam vol met zijn kettingblad in mijn bovenbuis waardoor het frame helemaal kapot is. Ik kon er amper mee doorrijden en heb het nog geprobeerd na de fietswissel, maar door de pijn aan mijn knie heb ik moeten opgeven.  Op naar de volgende wedstrijd.’