Overijse: Weer podium voor Floris Haverdings

Hij is pas eerstejaars Junior, maar toch timmert Floris Haverdings al behoorlijk hard aan de weg. Na zijn tweede plaats van zaterdag in Merksplas, pakte hij zondag in het modderige Overijse weer een mooie podiumplek. Dit keer werd Floris derde.

Overijse

Junioren – Podium voor Floris Haverdings
Bij afwezigheid van Guus van den Eijnden, die namens ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team dit seizoen de ereplaatsen aaneen rijgt, was het dit weekend Floris Haverdings die de eer van de ploeg meer dan hoog hield.

Zaterdag in Merksplas was er een mooie tweede plaats. En die goede vorm nam de jonge Drent mee naar de Druivencross van Overijse, een echte klassieker. Op het zware en glibberige parcours ging Floris met de besten mee en snelde hij naar een fraaie derde plek.

‘Het was een supermooi parcours’, aldus Floris. ‘Ik ging als zesde het veld in en heb de hele wedstrijd mijn eigen koers gereden. Een voor een haalde ik de jongens voor me in. Uiteindelijk kwam ik uit op een mooie derde plek. Heel blij mee!’

Elite – Stan Godrie 32ste
Bij de Elite stond Stan Godrie aan de start. Zaterdag in Merksplas werd hij 33ste, maar viel hij wel op door in de eerste rondje een tijdje op de tweede en derde plek te rijden. Die stunt zat er deze keer helaas niet in. Maar Stan finishte wel een plekje hoger dan de dag ervoor: hij werd 32ste.