Terugblik Boom en Antwerpen: Van den Eijnden en Haverdings weer succesvol

Er gaat bijna geen crossweekend voorbij zonder dat een van de twee junioren van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team op het podium staat. En dit weekend vielen ze allebei in de prijzen. Guus van den Eijnden won zaterdag in Boom. Een dag later kwam Floris Haverdings als tweede over de meet in Antwerpen.

3 december – Boom

Bij de junioren was Guus van den Eijnden (foto) oppermachtig. Hij won in Boom met 35 seconden voorsprong op de nummer twee, de Belg Seppe van den Boer.

Bij de Elite stond Danny van Lierop aan de start. De Brabander werd 35ste. ‘Ik vertrok vanaf de vierde rij, maar was wel goed vertrokken  vertelt Danny. ‘Helaas liep mijn ketting er in de eerste ronde af en daardoor zakte ik terug naar plek 35. Daar ben ik de hele wedstrijd blijven hangen.’

4 december – Antwerpen

Ook zondag viel er bij de junioren wat te vieren voor ZZPR.nl-Orange Babies CT. Dit keer zorgde Floris Haverdings voor de feestvreugde. In Antwerpen pakte hij een mooie tweede plaats.

‘In de eerste ronde meteen weggereden en een gaatje van 8 seconden kunnen pakken’, aldus Floris. ‘Vanaf de 2de ronde ging het eigenlijk al een beetje bergafwaarts, ook vanwege mijn ziekte van afgelopen weken. Uiteindelijk toch mooi kunnen volhouden en op een 2de plek geëindigd!’

Bij de Elite deed Stan Godrie mee. Hij werd 29ste.