WK brons voor Ryan Kamp

Ryan Kamp kon goed leven met zijn bronzen medaille op het WK Veldrijden in Valkenburg. De wereldtitel bij de junioren ging naar de Brit Ben Tulett die in de slotronde zijn laatste metgezel Tomas Kopecky afschudde.

Kamp was content met zijn bronzen medaille, zo vertelde de coureur van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies na afloop aan de pers. Na een goede start, viel hij even terug, maar zijn remonte was indrukwekkend en leverde brons op. “Het is zonde dat ik met een kettingprobleem af te rekenen kreeg. Daardoor raakte ik even het contact met de eersten kwijt en op dat moment reed Tulett al weg. Misschien had zilver er achteraf ingezeten, maar ik denk dat ik blij moet zijn met brons. Het is een WK in eigen land en ik sta toch maar mooi met een medaille om mijn nek.” Kamp vond een parcours naar zijn maat. “Ik houd van wedstrijden met wat hoogte verschil en als het wat zwaar loopt. Ik reed ook een sterke laatste ronde, kon nog ver naar voren oprukken. Daarmee sluit ik mijn WK tevreden af.”

Nederlands kampioene Inge van der Heijden eindigde op een achttiende plaats op het wereldkampioenschap bij de vrouwen -23. Bart Artz werd 40e bij de junioren.