Team is succesvol in Dordrecht

Een succesvolle dag voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies in Dordrecht. Maik van der Heijden won de wedstrijd voor elite/beloften en was daarmee aan zijn tweede zege van het seizoen toe. “Ik probeerde direct in de eerste ronde weg te rijden met ploeggenoot Bart Artz. Jammer genoeg is dat niet gelukt en zo kwam ik in een grote groep terecht. Daarna vrij snel met Timo Kielich weg gereden en goed samen gewerkt. De laatste drie ronden ben ik solo naar zege gereden.”

Bij de junior-vrouwen waren Laura van der Zwaan (tweede) en Puck Pieters (derde) goed voor een podiumplaats. Pieters: “Ik had een goede start en ging als vierde het veld in van de vrouwen en als beste junioren. Ik heb een ronde mee kunnen rijden met de kop en ben toen mijn eigen tempo gaan rijden. Dit ging goed totdat mijn ketting eraf liep. Daar verloor ik veel tijd voor en toen waren de eerste junior-vrouwen weg. In de laatste ronde kon ik de nummer drie nog inhalen. Over de uitslag ben ik niet tevreden, maar wel over het gevoel waarmee ik rond reed.” Van der Zwaan reed een thuiswedstrijd. “De start was wat moeizaam, ik zat enigszins ingesloten. Daarna ben ik aan het stuivertje wisselen geweest voor de tweede en derde plek bij de junior-vrouwen. Helaas kreeg Puck materiaalpech. Daarna kwam ik in gevecht voor de eerste plaats, maar dat lukte helaas net niet.”

Ook Noah Vreeswijk stond op het podium, als derde junior. “Ik had een goede start en ging als derde het veld in. Ik kwam op een gaatje te rijden en ik kon de eersten niet meer terug pakken. Ik reed vervolgens de hele wedstrijd met Hugo Kars. In de laatste ronde kon ik van hem wegrijden.” Kars: ‘Ik heb even met Steijn Willemsen gereden, maar probeerde toen naar Noah toe te rijden. Met nog vier ronden te gaan sloot ik aan. Uiteindelijk moest ik een gaatje laten en werd ik vierde. Daar ben ik zeker tevreden mee.”
Willemsen werd nog zevende. “In de eerste ronde kon ik mee met de eerste groep, maar ik viel terug naar een groep die om de vijfde plek streed. In de laatste ronde reed er nog iemand weg en toen werd ik in de sprint tweede. En zo werd ik zevende.”