Jens Dekker komt Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies versterken

Jens Dekker naar Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies

Jens Dekker komt dit seizoen uit voor de Nederlandse veldritformatie Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies De voormalig wereldkampioen cyclo-cross bij de junioren verwacht in november zijn rentree te maken in het veld na een periode van fysieke tegenslag. De Drentse belofte (20) hoopt bij zijn nieuwe team de weg naar de top opnieuw te vinden.

Dekker was in zijn laatste juniorenjaar onverslaanbaar. Naast de wereldtitel, de Europese en de Nederlandse titel veroverde hij ook alle denkbare veldritklassementen die winter. Ook als belofte liet de renner uit Fluitenberg nog regelmatig zien op goede dagen voor de winst te kunnen strijden, zo won hij zijn thuiswedstrijd, de Superprestige-veldrit van Gieten. Maar Dekker werd ook geplaagd door ademhalingsproblemen, die hem soms lange tijd aan de kant hielden. Deze zomer leek dat euvel verholpen en hij bereidde zich de afgelopen maanden voor op deze nieuwe winter bij de beloften. “De afgelopen twee maanden heb ik beter kunnen trainen dan ik de voorbije winters gewend was. Ik hoop in november dan ook terug te kunnen keren in de crossen. Het is moeilijk te voorspellen waar ik sta, maar ik hoop vooral een goede, constante winter te kunnen draaien. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen bij Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies. Ik voel veel vertrouwen en ben blij dat ik in dit team met een goede sfeer kan proberen opnieuw een hoog niveau te bereiken.”

Manager Frank Groenendaal van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies kijkt uit naar de samenwerking, die zondag in Gieten werd beklonken, bij de opener van het Superprestige-seizoen. “Wij zijn een ploeg waarin veel veldrittalenten al hun weg naar de top wisten te vinden. Rensters als Sophie de Boer en wereldkampioene beloften Inge van der Heijden legden bij ons de basis voor hun succesvolle toekomst en ook tal van mannelijke toppers droegen ooit ons shirt. Met Jens Dekker komt nu één van de grootste veldrittalenten van de afgelopen jaren bij ons team, wij helpen hem graag in zijn streven de aansluiting met de wereldtop opnieuw te maken.”