Jeroen Meijers in veld en op weg voor Parkhotel-Destil

 

Voormalig Roompot-prof Jeroen Meijers koerst dit jaar deels voor Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl. De Brabander tekende onlangs een contract bij de continentale Chinese formatie Taiyuan Miogee CT, maar die overstap biedt hem ruimte voor een Europees programma bij de ploeg van manager Frank Groenendaal. Meijers heeft ook zijn eerste veldrit al gereden in de kleuren van het team, in Sint-Michielsgestel was hij achtste in een nationale cross, die werd gewonnen door ploeggenoot Maik van der Heijden. Op zijn programma staat ook nog het NK in Huijbergen volgend weekend.

Meijers legt uit hoe de samenwerking in elkaar steekt. “Ik ben gewoon onder contract bij Taiyuan Miogee CT, maar omdat Parkhotel-Destil geen UCI ploeg meer is, is het dus mogelijk om in Europa te crossen en wegkoersen te rijden voor dit team. Voor mij staat mijn team in China op nummer 1, maar omdat het programma daar later begint, is dit een mooie combinatie om te maken. Van mijn programma in China zijn nog maar twee koersen bekend: de thuiskoers, Tour of Taiyuan eind mei en Tour de Filipinas begin juni. Op het moment dat het jaarprogramma bekend is, kunnen we gaan kijken wat er mogelijk is in Europa met Parkhotel-Destil en met mijn huidige club De Jonge Renner. Voor de komende winter heb ik voorlopig nog vier crossen vast liggen: NK Huijbergen, Leudelange, Rucphen en Hoogstraten. Of er in februari nog meer veldritten gaan bijkomen bekijk in later deze maand.”

Hij is enthousiast over de overstap. “Door de samenwerking met deze formatie wil ik het veldrijden weer herontdekken, met een fijne Brabantse groep mensen die je kunnen ondersteunen tijdens de wedstrijden. Daarnaast wil ik zonder al te veel druk bekijken wat er daarna mogelijk is in de toekomst. Mijn lange termijnplanning is na afgelopen seizoen – toen mijn contract bij Roompot niet verlengd werd – op de schop gegaan en voorlopig kijk ik niet te ver vooruit. Hoe de toekomst eruit ziet, bekijken we later dit jaar wel weer.”