Titel Puck Pieterse hoogtepunt sterk optreden NK Veldrijden

Puck Pieterse zorgde voor het sportieve hoogtepunt voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies van het weekend KNWU NK Veldrijden 2019. Zij werd Nederlands Kampioen veldrijden junior-vrouwen.

Ze kon met trots terugkijken op de wedstrijd tussen de beloften-vrouwen. “Ik was als eerste van het hele veld weg. Ik wist de hele wedstrijd op kop te rijden bij de junioren en dus werd ik Nederlands kampioene in deze categorie. Bij de beloften reed ik een groot deel van de wedstrijd voor plek drie. Maar ik ben in de voorlaatste ronde gepasseerd en uiteindelijk werd ik daar vierde. Het was een goede dag dus voor mij.”
Femke Gerritsen had een redelijke start. “Er lag een zwaar rondje. Ik heb eigenlijk gelijk na de helft van de eerste ronde niemand meer ingehaald. Ik kwam nog dicht op nummer drie, maar op het einde was ik op. Ik ben tevreden met de vierde plaats. Ik denk het hoogst haalbare voor mij.”

Jeroen Meijers reed bij de elite. “Ik had een aardige start en heb mijn eigen tempo gereden wat resulteerde in een elfde plaats. Eigenlijk heb ik de gehele wedstrijd rond deze plek gereden, de groep voor me reed te hard en dus ben ik gewoon op mijn plek geëindigd. Er is nog veel werk aan de winkel op het gebied van de techniek.” Koen van Helvoirt reed in dezelfde wedstrijd en werd negende bij de beloften. “Hoewel ik vanaf de derde rij startte, was ik goed weg. Ik kwam als achtste door en had een goed ritme. Technisch reed ik goed, maar op de loopstroken kwam ik kracht tekort. Op dit rondje kwam iedereen op zijn plek terecht.” Maik van der Heijden werd vierde. “Ik had geen superdag. Rijdend op plek drie reed ik net naast de post lek. In de laatste ronde kreeg ik wel weer zicht op plaats drie, maar dat zat er helaas niet in.”
Bart Artz: “Ik had geen goede start, maar in de eerste ronde kon ik wel goed opschuiven. Het was een mooie maar erg zware ronde. Ik reed de gehele wedstrijd op de zevende plek bij de beloften en op die plek eindigde ik ook. Ik ben tevreden met de koers.”

Hugo Kars miste net het podium bij de junioren. “Ik startte vanaf de derde rij en had ook geen goede start, waardoor ik me een beetje opblies in het begin. Ik kwam in een tweede groep terecht voor plek twee. Er reden twee renners uit weg en dus werd het sprinten voor plek vier. Toen werd ik vierde.”
Noah Vreeswijk: “Ik had een kopstart. Maar ik maakte een foutje in de beklimming. Ik kon naar Pim Ronhaar en Luke Verburg toe. Na anderhalve ronde heb ik mijn eigen tempo gereden. Ik werd vijfde en was daar niet tevreden mee.”