Team in actie in Boxtel en WB Namen

Vandaag werd op twee fronten gestreden door de renners van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies. In de wereldbekercross van Namen kwamen Hugo Kars en Noah Vreeswijk in actie in de juniorenwedstrijd. Kars (foto) werd 26e. “Ik had een prima start, maar op een smalle passage waren er vervolgens veel valpartijen, waar ik gelukkig niet veel last had. Helaas had ik in de afdaling de ketting eraf, waardoor ik 62e kwam te liggen. Ik wist veel renners in te halen en werd uiteindelijk 26e.”
Noah Vreeswijk had een mindere start. “Daarna kon ik twee ronden goed mee rijden. Daarna viel er iemand voor mij op de schuine kant. Daar ging ik over heen en vervolgens heb ik een hele ronde lopen klooien. Daarna ging het iets beter, maar met mijn 32e plek was ik niet tevreden.”
Puck Pieterse reed de wedstrijd voor elite-vrouwen als juniore. “Er was een deelnemersveld van 84 rensters en ik moest achteraan starten. De eerste twee ronden waren een inhaalrace en daarna begon ik een beetje op mijn plek te komen. Uiteindelijk ben ik 32e geworden, een klassering waar ik heel tevreden mee ben.”
In Boxtel reed Koen van Helvoirt naar een vijfde plek bij de elite/beloften. “Het eerste deel van de wedstrijd zat ik in een kopgroep van vijf. Nadat er renners aansloten, groeide die groep uit tot zeven. Na een half uur brak de kopgroep in twee stukken en kwam ik voor de vierde en vijfde plek te rijden. Uiteindelijk kwam ik als vijfde over de finish. Dat was een mooie uitslag. Nu ga ik proberen deze vorm vast te houden.”
Femke Gerritse reed ook in Boxtel. “Na een goede start reed ik lang op plek drie rond. Maar op de helft van de wedstrijd kwam er een tegenstandster voorbij. Zij was in het laatste stuk sneller en zo werd ik vierde. Ik ben heel blij met de vorm en de snelheid die ik vandaag had.”
Lauara van der Zwaan eindigde net buiten de top 10. “Ik reed bijna de gehele wedstrijd op plaats acht. Helaas viel ik in de laatste ronde en daardoor ben ik de wedstrijd op plek dertien geëindigd.”