Koksijde: Haverdings zesde bij Junioren, Kars twintigste bij Beloften

In de Vlaamse Duinencross in Koksijde stonden donderdag twee renners van ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start. Hugo Kars werd twintigste bij de Beloften, terwijl Floris Haverdings als zesde over de streep kwam bij de Junioren.

‘Ik heb griep gehad, dus ik wist niet helemaal waar ik stond’, vertelt Floris Haverdings. ‘Maar ik heb een goede cross gereden. De eerste helft van de cross in een wat grotere groep gereden voor plek 2. Helaas viel die groep uit elkaar en stond ik er alleen voor. Uiteindelijk kunnen finishen op een 6de plek.’

Bij de Beloften moest Hugo Kars vanaf de vierde rij vertrekken, maar dat belette hem niet om goed te starten. ‘Ik was goed weg waardoor ik de eerste ronde als vijftiende doorkwam. Twee rondes gereden in een groep van 6 man voor plek 9, maar me daarmee over de kop gereden. De voorlaatste ronde technisch veel fouten gemaakt waardoor ik wat posities verloor. Uiteindelijk 20ste  geworden, na een eerste goede helft van de cross en een wat mindere 2de helft.’