Terugblik Zonhoven: Van den Eijnden op het podium

In Zonhoven, de veldrit met de beroemde zandkuil, stonden vijf coureurs van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team aan de start. Lees hier hoe het Stan Godrie, Danny van Lierop, Guus van den Eijnden, Floris Haverdings en Sara Sonnemans verging.


Junioren – Van den Eijnden wordt derde
Bij de Junioren mannen stonden Guus van den Eijnden en Floris Haverdings namens ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies CT aan de start, Van den Eijnden snelde naar het podium (3de), Haverdings werd tiende.

‘Vanaf de verkenning had ik al meteen erg veel zin om te starten’, vertelt Guus. ‘Ik vond het een mooie ronde met veel zand en technische stroken. Ik pakte kopstart en ging als eerste de kuil in. Ik pakte hier meteen een gaatje, tot ik aan het einde van de eerste ronde helaas moest lopen in een lange zandstrook. Toen waren we met zijn drieën en had ik het even heel zwaar. In de tweede ronde op plek 3 blijven rijden en even nodig gehad om te herstellen. Vanaf ronde 3 voelde ik me weer wat beter en kon ik een gaatje slaan op Viktor Vandenberghe, Leo Bisiaux was al bij ons weggereden en had een aardig gat. Aan het einde van de derde ronde kwam Jordy Corsus bij me aansluiten en hier eigenlijk de rest van de cross mee samen gereden. We wisselden elkaar wat af en in de laatste halve ronde had hij een net iets betere zandstrook, waardoor ik op een gaatje van 10 meter kwam dat ik niet meer dicht kreeg. Erg blij met het gevoel en fijn om te merken dat ik me weer goed voel na even ziek te zijn geweest.’

Floris (10de): Ik had een goede start. Vanaf de vierde rij schoof ik naar voren en ik ging als vierde de eerste keer de kuil in.  Een redelijke wedstrijd gereden. Ik viel alleen wat terug naar de 15de plek. In de laatste ronde nog kunnen herstellen en teruggereden naar de 10de plek.’

Bij de Junioren vrouwen was Sara Sonnemans present. De nieuwe aanwinst van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies CT werd vijftiende. 

‘Ik had een goede start, maar viel in de eerste afdaling van de kuil’, zegt Sara. ‘Daardoor weer achteraan verder kunnen gaan. In de eerste ronde al veel plekken goed kunnen maken, daarna eigen tempo gereden en nog 15de kunnen worden.’

Beloften – Aardige start en sterk slot van Van Lierop
Bij de Beloftenwedstrijd in Zonhoven deed Danny van Lierop mee. De Brabander werd dertiende.

‘Ik had een aardige start en voelde me in de beginfase goed’, aldus Danny. ‘In de tweede ronde naar plek 8/9 gereden, maar toen maakte ik een foutje, waardoor mijn ketting eraf viel. Paar plekken verloren, maar in de slotfase nog naar plek 13 gereden.’

Elite – Godrie technisch sterk, conditie wordt langzaam beter
Stan Godrie stond aan de start bij de Elites, waar Wout van Aert met overmacht won. Godrie, op de weg terug na ziek te zijn geweest, voelde zich prima thuis in het zand en werd uiteindelijk 27ste.

Stan: ‘Bij de start werd ik wat opgehouden maar nog redelijk kunnen vertrekken en na twee rondes kwam ik er goed in. Wat plaatsen goed kunnen maken. Toen merkte ik dat op technisch gebied een van de betere was in vergelijking met renners om me heen. Ik had geen beste finaleronde meer in me, waardoor ik drie Fransen moest voor laten gaan. Ik werd 27e. Ik merk dat de conditie langzaam weer begint terug te komen.’