Lucas Janssen naar Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies

Lucas Janssen (17) maakt vanaf komende winter deel uit van het veldritteam Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies De coureur uit Papendrecht was afgelopen winter tweede op het Nederlands kampioenschap bij de junioren in Rucphen en hem wacht nog een seizoen in deze categorie.

Janssen kijkt echter bij zijn overstap nadrukkelijk naar de verdere toekomst. Na komende winter kan hij immers binnen het team eventueel doorstromen naar de elite/beloftenformatie. “Ik had het goed naar mijn zin bij mijn vorige formatie APB, maar krijg bij Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies de kans om verder door te kunnen groeien na de juniorentijd. De overstap is ook in goed overleg verlopen. Door het contact met andere renners van deze ploeg wist ik al dat hier de sfeer relaxed en gezellig is. Maar ik hoop bij dit team bovenal de mogelijkheid te krijgen om mijzelf als renner vollediger te ontdekken en ontplooien. Ook de jaren lange ervaring van het grote begeleidingsteam kan mij daarbij helpen.”

Janssen kende een fraai eerste jaar bij de junioren. “Voor mij springen mijn deelname aan het WK, mijn deelnames aan de wereldbekers, mijn derde plek in de GP Sven Nys en de Druivencross en zilver op het NK veldrijden er het meest uit.” Komende winter hoopt hij die lijn verder door te trekken. “Ik zou graag een constant crossseizoen willen rijden met enkele podiumplaatsen, maar ook hoop ik alle wereldbekers te kunnen rijden en deel te nemen aan het EK, NK en WK. “

Hij maakte de afgelopen winter toch wel een transformatie door als veldrijder.“ Eerst was het vooral de snelheid die mij lag, maar nu houd ik ervan om door de echte slijk te stoempen. Maar ik hoop me zeker weer verder te ontwikkelen. Op mentaal vlak heb ik veel baat bij coach Clayment van Duren, maar er moet ook geschaafd worden aan mijn techniek, zoals het bochtenwerk. Ik hoop komend wegseizoen in klimkoersen en op het NK goed te zijn, maar mijn echte doelen komen uiteraard in het crossseizoen. “

Teammanager Frank Groenendaal heet Janssen van harte welkom bij het Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies Team. “Lucas is een renner die met zijn talent, ambities en inzet prima in onze ploeg past. De afgelopen jaren hebben we naam gemaakt als opleiders van nieuw wielertalent. Die lijn zetten wij de komende winter onverdroten voort met de komst van David Haverdings, Leonie Bentveld en Lucas Janssen.”