Het seizoen zit erop voor ons team

Het veldritseizoen zit erop voor het overkoepelende Orange Babies Cycling Team. Vandaag kwamen de renners van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies en ZZPPr.nl-Orange Babies in actie in de Sluitingscross in Oostmalle.
Bij de junioren kwam Danny van Lierop in actie vandaag :”Ik was als tweede weg, maar in het bos was het gladder dan verwacht, dus heb ik mijn banden gewisseld naar een grover profiel. In de tweede ronde heb ik mijn ketting eraf gereden, daardoor gingen enkele plekken verloren. Daarna ben ik terug gereden naar plek vijf vervolgens nog gevallen op de balken maar ik ben alsnog vijfde geworden.”
Joost Brinkman meldde zich ook aan het vertrek. “Nadat ik anderhalve maand geen wedstrijd gereden had, waren er toch wel wat twijfels over hoe ik ervoor zou staan. Maar ik bleek redelijk goed. Met de start was ik niet echt goed weg en ging ik rond de 20e plek het veld in. Ik haalde er aanvankelijk veel in, maar toen ben ik gevallen, daardoor ben ik op plek 16/17 gekomen. Hierna nog terug naar voren gereden en de sprint voor plek twaalf niet kunnen winnen.Dus ben ik dertiende geworden.”
Jordi van Heijst zat daar net achter. “Ik had een goede star en tijdens de eerste twee ronden kon ik ook redelijk goed voorin rijden, In de vijfde ronde ben ik helaas gevallen en daarbij heb ik mijn zadel hard in mijn rug gekregen. Toen heel veel plekken verloren en helaas pas zestiende geworden.”
Isa Nomden was ook present en wel in de vrouwenwedstrijd. Dat ging aanvankelijk erg goed. “Ik had een super goede start en zat rond plek dertien. Op ongeveer drie kwart van het rondje viel Laura Verdonschot voor mij en was ik een beetje aan het klungelen. Daarna mijzelf weer een beetje herpakt totdat ik zelf struikelde over de balkjes. Ik kwam met mijn gezicht op mijn stuur.Ik heb de wedstrijd uitgereden, maar heb mijzelf niet meer kunnen herpakken.”

Bij de elite en beloften was de ploeg ook goed vertegenwoordigd. Maik van der Heijden werd 21e. “Ik had een slechte start doordat er twee voor mij uit hun trapper schoten. Daarna heb ik echter van groepje naar groepje kunnen rijden.In de laatste ronde moest ik nog wisselen door een aanlopende achterrem.”
Kyle Agterberg reed in de gecombineerde wedstrijd naar stek 24. “Ik kende een heel slechte start. Maar daarna heb ik kunnen opschuiven tot plek 24, waar ik tevreden mee ben.”
Noah Vreeswijk kende een onfortuinlijke race. “Bij de start raakte mijn ketting eraf, deze was onder de derailleur geschoten. Nadat ik dat hersteld had, was ik als laatste vertrokken en daarom moest ik er een inhaalrace van maken.”
Bart Artz werd 34e. “Er viel veel regen voor en tijdens de wedstrijd. Vijftig meter na het startsignaal was ik al kletsnat. Het parcours was flink glad geworden. Ik heb een redelijk goede wedstrijd gereden en zo het seizoen positief kunnen afsluiten.”
Stan Godrie kreeg helaas een DNF achter zijn naam. “Het parcours was verraderlijk glad geworden door de vele regen. Ik had een goede start en deed goed mee ,maar ik was ook best op mijn limiet aan het rijden technisch gezien. Het ging lekker maar twee keer was ik het spoor kwijt en gleed ik de omheining in. De conditie was nog goed maar de laatste val was er teveel aan.”