Stan Godrie daagt zichzelf uit op gravel

De komende weken laten we onze volgers weten waar de renners van het Orange Babies Cycling Team (de elite en beloften rijdend voor Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl en alle anderen voor ZZPR.nl-Orange Babies) op dit moment mee bezig zijn, nu er tijdelijk geen wedstrijden zijn als gevolg van het coronavirus. Te beginnen met Stan Godrie, hij ging onlangs met Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer op pad voor een tocht over 200 mijl (321 kilometer) onder de noemer Dirty Kanzelled.

Nadat oud-prof Laurens ten Dam niet mee kon doen aan Dirty Kanza, een gravelwedstrijd in de Verenigde Staten, riep hij spontaan het initiatief Dirty Kanzelled in het leven. Waarbij je ongeorganiseerd je eigen plan kon trekken. Vele honderden Nederlandse coureurs gaven gehoor aan zijn oproep om tweehonderd kilometer te rijden over zoveel mogelijk onverharde wegen. Ook Stan Godrie van Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl zag het initiatief onmiddellijk zitten. “Ik was al aan het nadenken over een route, toen Gosse van der Meer zich meldde. Hij vroeg of ik met hem en Joris Nieuwenhuis (Team Sunweb) mee op pad wilde en had al een mooi traject uitgezet. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en dus zijn we vanaf zijn woning in het Duitse Kranenburg (net over de grens bij Nijmegen) vertrokken. Het werd een prachtige dag. Vooral in Duitsland hadden we de eerste zeventig kilometer vrijwel alleen maar onverharde wegen, later reden we bij Venlo in een natuurgebied en via twee kleinere natuurgebieden voerde de weg terug naar Gosses huis.”

Het was een prima alternatief voor Godrie nu er geen wedstrijden zijn. “We hadden met de ploeg een mooi programma met zeven klassiekers en drie etappekoersen. Dat zou ik aanvullen met criteriums, twee marathons op de mountainbike en waarschijnlijk ook nog het NK MTB. Zoals het er nu naar uitziet blijft daar alleen de Omloop van Valkenswaard van over. Hopelijk kunnen we daar nog enkele Belgische wedstrijden aan toevoegen, maar daar zal het dringen zijn om deel te nemen. Maar ik ga van het positieve uit. Met mijn ervaring weet ik wat ik nodig heb om mezelf voor te bereiden op het seizoen en je kunt ook veel met gerichte duurtraining doen. En de techniektraining kun je natuurlijk ook gewoon uitvoeren. Het rijden van zo’n Dirty Kanzelled geeft bovendien ook een prikkel, die je vergelijken kunt met een wedstrijd. Je moet roeien met de riemen die je hebt, we zitten wereldwijd in hetzelfde schuitje en laten we eerlijk zijn: gezondheid gaat altijd voor.” Godrie denkt dat de verschuivingen in de wegkalender gevolgen kunnen hebben in het veld. “Als veldritten niet op TV komen, omdat op dat moment wegwedstrijden worden uitgezonden, willen de getroffen crossorganisaties waarschijnlijk op een ander moment organiseren. Ik denk dat met name binnen de wereldbeker nog wel wat gaat worden geschoven. Dat maakt het lastig om te plannen. Want je plant altijd een beetje om die wedstrijden heen. Als je een wedstrijd in Tabor of Dublin hebt van de wereldbeker, dan rijd je meestal de dag daarna niet in Vlaanderen. Het zou dus prettig zijn om op een gegeven moment te weten waar we aan toe zijn. Nu de meeste andere disciplines een kalender hebben, zou ik dat graag voor het veld zien gebeuren.”

Als de Brabander – die in 2015 Nederlands kampioen bij de beloften in het veld én op de weg werd – terugkijkt op zijn vorige winter, is hij voornamelijk tevreden. “Allereest over de leuke sfeer binnen de ploeg. Ik heb de afgelopen winters in vorige teams veel opgestoken van coureurs als Lars van der Haar, Wout van Aert en Tim Merlier. En niet te vergeten van coach Richard Groenendaal. Het is leuk om die kennis te delen in een jonge groep waarin ik opeens één van de meer ervaren crossers ben. Sportief gezien was ik content, al had ik wel sterk het gevoel dat er in de wereldbekers meer in gezeten had dan er nu uitkwam. Maar vooral mijn laatste maanden gingen goed, ik reed een goed (thuis) NK in Rucphen, reed veel bij de eerste vijftien en mijn WK was ook zeker iets om tevreden mee te zijn. Ik reed daar twee goede eerste ronden, waarin ik op het verharde deel nog wat tempo kon maken voor landgenoten Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar, en eindigde uiteindelijk als twintigste. Mijn doel voor komende winter is om een aantal keer top 16 te rijden in de wereldbeker en in de minder bezette wedstrijden zou ik graag weer eens vaker een winnaar zijn. Ik kijk in ieder geval met ambitie uit naar de winter van 2020-2021.”