Nacht van Woerden: Haverdings en Mouris samen op podium

Floris Haverdings heeft dinsdagavond de juniorenkoers gewonnen tijdens de Nacht van Woerden. De jonge Drent kreeg op het podium gezelschap van zijn maatje Michiel Mouris, die tweede werd.

Bij de vrouwen werd Isa Nomden 15de. Later op de avond kwam Stan Godrie bij de Elite als 22ste over de meet.

Floris (1ste) bij junioren: ‘Het was een mooie wedstrijd en in de eerste ronde het verschil kunnen maken en alleen weggereden. Toen de rest van de wedstrijd gecontroleerd en de overwinning kunnen pakken, blij dat het weer goed ging!’

Michiel (2de bij junioren): ‘Ik miste mijn start een beetje, maar redelijk snel opgeschoven naar plek 2.. Hier bleef het gat met Floris redelijk gelijk en zo naar de 2e plek gereden. Tevreden met het gevoel, maar wel zonde van m’n start.’

Isa (15de bij de vrouwen): ‘Ik startte op de 3de rij en had echt een superstart. Ik dook het tweede deel van het veld in als 6de. Daarna kreeg ik het zwaar. Ik had niet zo’n goede benen en werd veel ingehaald. In de tweede ronde maakte een slippertje en lag mijn ketting eraf, dit kostte best veel tijd. Van fiets gewisseld en toen kwam ik eindelijk een beetje in de wedstrijd. Ik kon nog een redelijke inhaalrace maken, maar het lag al teveel uit elkaar. Uiteindelijk een 15de plek voor mij.’

Stan (22ste bij Elite mannen): ‘Ik had een redelijke start, maar niet de kop kunnen pakken doordat ik op 2e startrij stond zoals in Heerde. Daarna jammer genoeg veel plaatsen verloren in ronde 2 en lang op een 25e plek gereden.  Maar de laatste 3 rondes mijn ritme kunnen pakken en nog teruggeknokt naar een 22e positie. Geen goede cross voor me, terwijl alles beter verliep dan de vorige weken. Maar resultaat blijft nog uit. Technisch reed ik wel heel goed rond en dat kan ik weer meenemen naar de komende weken.’