Terugblik Ruddervoorde en Maasmechelen

De renners van Parkhotel-ZZPR,nl-Orange babies Cycling Team reden dit weekend in Ruddervoorde (Isa Nomden en Michiel Mouris) en Maasmechelen (Stan Godrie, Jens Dekker en Danny van Lierop).

Zaterdag 28 oktober – Ruddervoorde
Michiel Mouris stond namens onze ploeg aan de start bij de Junioren. De talentvolle Noord-Hollander werd 16de. Bij de vrouwen was Isa Nomden erbij. Zij werd 19de.

Michiel (16de): ‘Slechte start doordat voor mij iemand uit z’n pedaal schoot en daarna zat ik ook nog achter een valpartij. Zo vertrokken rond plek 35 op een technische ronde waar ik meteen veel tijd verloor. Kwam later in de wedstrijd ook niet in m’n ritme waardoor het een slechte wedstrijd werd. 16e plek.’

Isa (19de): ‘Het parcours lag er technisch bij met modderstroken, maar ook droge stukken. Ik stond achteraan en had geen goede start, maar ik kon nog redelijk opschuiven in de eerste halve ronde. Ik was vrijdag best verkouden geworden en had tijdens het infietsen hier niet zoveel last van. Helaas tijdens de wedstrijd wel en nooit echt lekker in de wedstrijd gekomen. Technisch reed ik wel de goede lijnen, maar voor de rest kwam ik niet lekker vooruit. Een 19de plaats voor mij.’

Zondag 29 oktober – Wereldbeker Maasmechelen

Onze ploeg had drie mannen in de WB-selectie voor Maasmechelen. Helaas haalden ze niet alle drie de finish. Jens Dekker viel namelijk hard en moest daardoor de strijd staken. Danny van Lierop kwam als 23ste over de streep, Stan Godrie werd 35ste.

Jens (DNF): ‘Vandaag stond mijn eerste wereldbeker op het programma in Maasmechelen. Ik werd meteen in de eerste bocht klemgereden waarbij ik mijn enkel bezeerde, daarna voelde het nooit echt meer goed. In ronde 2 begon ik in mijn ritme te komen en bijna direct kwam ik verkeerd in een spoor terecht en werd ik over mijn stuur gelanceerd. Het duurde weer een ronde voor ik op tempo kwam en toen ging het helemaal mis toen ik niet goed in mijn pedalen kwam in de volgende afdaling. Ik ging vol over de kop en daarna kon ik geen gewicht meer op mijn pols zetten. De wedstrijdarts had het over een gebroken radius maar ik ga vanavond nog foto’s laten maken om dat te bevestigen.’

Danny 23ste): ‘Ik startte op rij 5, maar was goed weg en rond plek 24 doorgekomen na de eerste ronde. In de tweede ronde op de schuine kant vast komen te zitten met iemand anders en daardoor weer verder naar achter teruggeslagen. Vanaf plek 35 ongeveer weer begonnen. Voelde me goed en kon langzaam aan plekken opschuiven en als 23ste gefinisht.’

Stan (35ste): ‘Vandaag een knalstart in Maasmechelen. Mezelf mooi kunnen laten zien op tv. Het parcours lag me goed. Wel een paar maal lek en laatste rondes wat plaatsen verloren. Maar een betere lijn na afgelopen weken te pakken. Uitslag 35e’