Terugblik Heerde: Eerste zege voor Mouris, Dekker tweede

Zaterdag reed een groot deel van het  ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team in Heerde. En dat leverde weer verschillende podiumplaatsen op. Michiel Mouris had het meeste te vieren De junior won zijn eerste cross van dit seizoen.

Bij de Junioren had Orange Babies CT twee ijzers in het vuur: Floris Haverdings en Michiel Mouris. Haverdings had vorige week wegens fysiek ongemak de wedstrijd moeten staken en was nog steeds niet topfit, maar reed toch naar een knappe vijfde plaats. Michiel Mouris had gelukkig nergens last van en reed een ijzersterke koers, die hij in de sprint in zijn voordeel beslechtte.

Michiel: ‘Ik had geen superstart, maar was wel mee in de eerste groep, waar al iemand uit weggereden was. Daar naartoe gereden en beiden wel wat proberen aan te vallen, maar geen echte gaten. Sprinten met z’n tweeën dus en die won ik. Superblij met deze overwinning.’

Floris: ‘Het ging al iets beter dan vorige week, maar nog steeds lang niet de oude en hoop weer rustig te kunnen opbouwen vanaf hier. Ik had een goede start en ben geëindigd op de 5e plek.’

Vrouwen – Isa Nomden zevende, Sara Sonnemans elfde

Bij de vrouwen stonden Isa Nomden en Sara Sonnemans namens onze ploeg aan de start.Nomden werd zevende, Sonnemans kwam als elfde over de streep, Daarmee was ze de derde juniore.

Isa (7de): ‘Superleuk om op een thuisparcours met veel supporters te rijden. Ik stond op de 3de startrij en kende geen superstart. In de eerste ronde kon ik goed inhalen en ik reed steeds wat verder naar voren. Op een gegeven moment nog even gestreden op de 4de plaats, maar tegen het einde was de meeste jus er wel vanaf. Ik ben erg tevreden met mijn wedstrijd en dat ik mijn focus kon behouden. Een 7de plek voor mij, op naar Woerden.

Sara (11de en 3de junior): ‘ Ik dook als eerste het veld in en kon de eerste paar ronde goed mee met de voorste groep, maar na 2 dagen niet fit te zijn geweest werd het de laatste 2 rondjes iets teveel waardoor ik wat terugzakte. p11 tussen de elite en 3e junior.’

Elite mannen – Dekker tweede, Van Lierop 6de en Godrie wordt 15de

Na zijn succesvolle trip naar Spanje en Portugal, was Jens Dekker terug op Nederlandse bodem. En met succes. Hij voegde een nieuwe podiumplaats toe aan zijn mooie reeks. Danny van Lierop deed ook lang mee voor het podium, maar kwam in de finale helaas net tekort.

Jens (2de): ‘Ik had vandaag in Heede een van de slechtste starts ooit. Ik startte wel op rij 1 maar ik verloor rij na rij en kwam rond plek 30 het veld in. Daarna was het 1 lange inhaalrace. Met een ronde of 3 te gaan kwam ik bij de groep voor plek 2 aan, en vanaf dan was het finale rijden. Ik pakte zo veel mogelijk de kop in het groepje en uiteindelijk kon ik op de rechte stukken het verschil maken. Wel een goede uitslag maar niet echt een goed gevoel. Hopelijk kan ik deze week de reis naar Spanje uit de benen rijden.; 

Danny (6de): ‘Ik was rond plek 7 weg, maar door een val wat meer plekken verloren. Daarna wel weer in een lekker ritme en met Jens mee kunnen rijden naar de achtervolgende groep. Lang mee kunnen doen voor het podium, maar in de finale te kort gekomen en als 6de gefinisht.’

Stan (15de): ‘Ik had een knalstart. Mooi om mezelf te laten zien van voor. Na vorige week een mooie opsteker. Na 1 ronde kreeg ik het wel even te lastig en verloor veel plaatsen. Moest mijn superstart even bekopen, maar wist mezelf nog te herpakken en werd 15e vandaag. Niet tevreden mee maar wel een opsteker. Dinsdag weer in Woerden.’