Nieuwe aanwinst Larissa Hartog: ‘Een hele mooie stap voor mij’

Larissa Hartog maakte vorig seizoen, pas haar eerste echte crosswinter, een stormachtige ontwikkeling door. Nu krijgt de 21-jarige Westlandse de kans om die ontwikkeling door te zetten bij ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team.

Hartog komt uit het mountainbiken en vond vorig jaar op de weg een nieuwe uitdaging. Na haar wegseizoen besloot ze wat nationale veldritten te rijden. Zonder druk of verwachtingen. Maar het crossen bleek Hartog zo goed af te gaan, dat ze al snel internationale wedstrijden ging rijden, zich in de kijker reed bij de bondscoach en zelfs een plekje veroverde in de WK-selectie bij de Beloften-vrouwen.

‘Ja, dat liep anders dan gepland’, zegt Hartog met een grote lach. ‘Het ging echt heel erg goed. En ik vind het veldrijden ook enorm leuk. Het is de discipline waar ik nu voor wil gaan.’

En dat mag ze vanaf nu doen in het mooie tenue van ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies CT, de opleidingsploeg van Frank Groenendaal. Hartog: ‘Een hele mooie stap voor mij. Het is een stuk professioneler dan ik gewend ben. Dus ik hoop deze winter weer een sprong te maken.’

‘Mijn droom? Nou, het niveau in het vrouwenveldrijden is enorm hoog. Maar het zou mooi zijn als ik op den duur bij de subtop kan aanhaken. Maar daarvoor heb ik nog een lange weg te gaan. Voor komend seizoen hoop ik vooral veel te leren en af en toe in een minder sterk bezette cross bij de beste 10 te eindigen. En in de wedstrijden waarin bijna de hele top ontbreekt, zou het mooi zijn om top-vijf te rijden.’