ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team begint seizoen met vijf podiumplaatsen

Twee overwinningen, drie derde plaatsen en nog een handvol andere mooie ereplaatsen. Dat is de prachtige opbrengst van ZZPR.nl-Orange Babies CT in het openingsweekend van het veldritseizoen. In het Duitse Lützelbach waren Floris Haverdings en Jens Dekker beiden goed voor brons. Een dag later in Bensheim waren er mooie overwinningen voor Haverdings en Stan Godrie, en een fraaie derde plek voor Sara Sonnemans.

Zondag 10 september – Bensheim
Winst voor Floris Haverdings en Stan Godrie


In het snikhete Bensheim bezorgde Floris Haverdings zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen door de Juniorenwedstrijd te winnen. Later die dag volgde Stan Godrie het voorbeeld van zijn jongere ploeggenoot door bij de Elites als eerste over de streep te komen. Ook Sara Sonnemans mocht met bloemen naar huis na haar derde plaats bij de Junioren vrouwen.

Lees hier hoe het al onze renners verging in Bensheim,

Stan (Winnaar bij Elite mannen): ‘Vandaag in Bensheim het seizoen gestart. Met de zomerse temperaturen en een leuk draai en keer-rondje met steile heuveltjes tussendoor. Ik was goed weg vanaf de eerste rij en kon gelijk wel een mooi ritme pakken. In ronde twee kon ik met Ward Huybs een gaatje slaan en we hebben samen geprobeerd de cross hard te maken. We dreven elkaar tot het uiterste en dit bleek een goede tactiek voor mij. 3 rondes voor het einde kom ik technisch een gaatje slaan en ik heb niet meer getwijfeld. Ben vol doorgegaan en kon het gat zelfs nog uitbouwen. Superstart van het seizoen door gelijk te winnen.’

Jens (6de bij Elite mannen): ‘Het was voor mij weer even een harde kennismaking met de werkelijkheid van het veldrijden. Zowat alles wat mis kon gaan ging mis vandaag. De start was niet top maar ook niet heel slecht, maar na een ronde of 2 schakelde ik verkeerd waardoor mijn derailleur in crash mode schoot, en bij dit incident knalde ik hard met mijn knie tegen mijn stuur, wat ervoor zorgde dat ik de rest van de wedstrijd een pijnlijke knie bleef houden.Ik verloor een paar plekken en wat tijd voor ik in de post kwam. Iets later wisselde ik weer terug naar de fiets waarop ik gestart was, maar ik merkte al vrij snel dat mijn ketting niet helemaal goed liep, en dat werd steeds erger, dus wisselde ik nog maar eens. Ik begon wel weer wat mensen in te halen maar ondertussen had ik ook een geblokkeerde rug, wellicht van de val van gisteren. Halverwege reed ik net in de top 20, maar buiten de erg pijnlijke rug ging er niet veel meer mis. Met elke 2 minuten rekken haalde ik wel het einde van de cross op hetzelfde tempo, en het leek alsof iedereen voor me zo veel last had van de warmte dat ik zonder te versnellen renners opraapte tot ik aan het einde op plek 6 over de streep kwam. Het is een hoopgevende uitslag gezien alles wat er mis ging, maar ik kan hier niet echt tevreden mee zijn.’

Danny (15de bij Elite mannen): Bij de start uit mijn pedaal geschoten, maar ik kon de eerste paar bochten redelijk opschuiven. Na een paar bochten vielen wat renners aan de binnenkant van mij en werd mijn voorwiel ook weggeslagen. Als een van de laatste begonnen aan een inhaalrace. Aardige rondes kunnen rijden en ik kwam steeds dichterbij de achtervolgende groep. Een paar rondes voor het einde struikelde ik op de trap, waardoor ik weer een hoop tijd verloor. Ik eindigde uiteindelijk als vijftiende. Op naar volgende week.’

Floris (Winnaar bij de Junioren): ‘Ik had een goede start en ben in het begin van de tweede ronde weggereden. Ik pakte een mooi gat en kon mijn voorsprong behouden tot de finish. Het was heel warm, maar ik heb wel genoten van mijn eerste overwinning van dit seizoen. Zaterdag derde, zondag eerste; voor mij was het een geslaagd weekend!’

Sara (3de bij Junioren vrouwen): ‘Vandaag mijn eerste cross van het seizoen gereden in Bensheim, had een goede start en was met een groepje weg, helaas viel er iemand voor mij waardoor ik de nummer 1 moest laten gaan en daarna reed voor plek 2 en 3,. Helaas had de hitte mij vandaag erg te pakken waardoor ik de nummer 2 moest laten gaan, maar blij met het gevoel en met mijn 3e plaats.’

Larissa (7de bij Elite vrouwen): ‘Ik had een goede start en eerste ronde waardoor ik bij de eerste 5 zat. Aan het einde van de tweede ronde kwam Franck langs en ik kon even mee, maar het ging net iets te snel voor mij. Daarna lang alleen gereden tot ik werd opgeraapt door een groepje van drie achter mij. Geprobeerd om tactisch op de juiste plek in de groep te rijden bij de diverse passages en dat ging goed. De laatste halve ronde kwam er toch nog eentje over mij heen met klein gaatje en ik kwam vervolgens niet lekker door de zandbak, waardoor ze een gat had. Uiteindelijk een 7de plaats voor mij en daar ben ik tevreden mee!’

Isa (DNF bij Elite vrouwen: ’Ik moest helemaal achteraan starten, dus ik besloot er 3 meter achter te staan. Dit pakte goed uit en ik kon de eerste ronde goed opschuiven. Ik denk dat ik voorbij de wisselpost rond plek 20 lag. Ik had een goed gevoel en zat in een lekker ritme. Stapje voor stapje kwam plek 10 in zicht. Helaas vloog ik na bijna 2 rondes over de kop. Gelukkig was dit vlak voor de post en kon ik snel wisselen van fiets. Direct toen ik op de fiets stapte merkte ik al dat ik geen kracht meer had. Ik kwam geen bultje meer op en niet meer door de zandbak. Einde wedstrijd voor mij helaas, maar ik neem het goede gevoel van de eerste ronde mee naar Mechelen.’

 

Zaterdag 9 september – Lützelbach
Dubbel podium op eerste dag van het seizoen


Het nieuwe veldritseizoen ging aterdag van start en onze renners lieten zich in Lützelbach meteen van voren zien. Podiumplaatsen waren er voor Jens Dekker (3de bij de Elite) en Floris Haverdings (3de bij de Junioren).

Maar ook Danny van Lierop (4de bij de Elite) en onze twee dames lieten zich zien. Hartog debuteerde voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team met een 8ste plaats en Isa Nomden maakte na een afwezigheid van anderhalf jaar (ze kampte met een slepende blessure) haar rentree in het veld met een knappe 15de plaats.

Lees hier alle verhalen van onze coureurs.

Floris (3de bij Junioren): ‘Ik had een goede start en de eerste ronde mooi vooraan overleefd. In de tweede reed ik weg bij de rest, maar door een domme fout reed ik mijn voorband lek. Ik verloor daardoor zeker 20 seconden en toen ik mijn andere fiets had, moest ik vol gas in de achtervolging. Ik kon weer vooraan aansluiten en in de laatste ronde heb ik nog geprobeerd om weg te rijden. Dat lukte niet, dus moesten we met zijn vijven sprinten. Uiteindelijk geëindigd op de derde plek!’

Jens (3de bij Elites): ‘Het was een lastige eerste kennismaking met het veld na drie-en-een-half jaar afwezigheid. ik schoof van de laatste rij vrij snel de top 20 in, en daarna schoof ik rustig op door een grote kopgroep heen. Ik maakte geen haast omdat de kop van de wedstrijd nooit meer dan 10 seconden weg was. Ongeveer halverwege kwam ik eindelijk vooraan in de groep, maar toen waren er al een paar renners vooraan weggereden. Samen met Danny reed ik het gat dicht om met dik 3 ronden te gaan weer helemaal vooraan aan te sluiten. Na en snelle passage in de zandbak en een handig beetje afstopwerk van Danny ging ik vol aan met 3 ronden te gaan. Dat ging best goed tot ik in de bochten aankwam en ineens niet meer kon sturen. De ene bocht dat ik wel weer aanzette schoof ik meteen onderuit. In de laatste 2 ronden lukte het niet helemaal meer om het ritme weer te vinden, ik kwam nog heel dichtbij plek 2 maar het goede gevoel van de eerste ronden was verdwenen. Voor een eerste cross in zo veel tijd met een compleet verstoorde voorbereiding is dit heel goed, maar naar de komende wedstrijden toe moet er veel meer inzitten, dus er is nog werk aan de winkel.’

Danny (4de bij Elites): ‘Ik had een goede start en eerste ronde op positie 1 en 2 gelegen. In de tweede ronde ging het wat minder en viel ik een beetje terug. Daarna ben ik met Jens Dekker weer naar de koploper gereden. Toen er versneld werd kon ik niet mee, maar bij het ingaan van de laatste ronde reed ik nog vlak achter de eerste drie. Helaas maakte ik in de laatste ronde wat foutjes, waardoor ik niet meer terug kon komen. Ik ben tevreden met een vierde plaats.’

Larissa (8ste bij Elite vrouwen): ‘Ik had een goede eerste ronde en kon opschuiven naar de vierde plek. Ik denk dat ik iets te enthousiast van start was gegaan. Doordat ik een paar foutjes maakte, zakte ik wat terug. Mijn bidon viel, waardoor ik door het warme weer toch de keuze maakte om fiets te wisselen voor een nieuwe bidon. Niet helemaal tevreden over de houding op deze tweede fiets, maar wel steady doorgereden in niemandsland en zo 8ste geworden. Kop is eraf en mooi de eerste punten van het seizoen binnengehaald!’

Isa (15de bij Elite vrouwen): ‘Vandaag weer mijn eerste cross na 1.5 jaar en wat was ik zenuwachtig. Ik moest achteraan starten, maar ik vond nog een plekje op de 3de rij. Mijn eerste ronde was niet super, maar ook zeker niet slecht en na 1 ronde lag ik op plek 14. Ik vond het lastig om zo lang en in de hitte in het rood te rijden. Uiteindelijk een 15de plaats voor mij. Ik had zeker niet meer verwacht, maar stiekem wel gehoopt. Ik mag redelijk tevreden zijn met mijn wedstrijd en het is al een overwinning om überhaupt weer een cross te rijden.’