NK veldrijden: Brons voor Mouris en Van Lierop

De Nederlands kampioenschappen veldrijden leverde onze ploeg twee medailles op. Bij de Junioren werd Michiel Mouris derde, vlak voor Floris Haverdings, die als vierde over de streep kwam. Bij de Beloften (U23) mocht Danny van Lierop het podium beklimmen. Ook hij werd derde.

Junioren mannen – Mouris en Haverdings 3de en 4de
Bij de Junioren reden Floris Haverdings en Michiel Mouris met de besten mee. Dat leverde Michiel een mooie bronzen medaille op, Floris haalde het podium net niet en werd vierde.

Michiel: ‘Het was voor mij een heel mooi NK vandaag. Ik kwam eigenlijk vrij snel in de groep voor de winst. Hier ook echt wel mee kunnen doen, maar in de laatste ronde kwam ik net iets tekort om er meer uit te halen dan een 3de plek. Tevreden mee.’

Junioren vrouwen – Sara Sonnemans wordt 6de
Sara Sonnemans had op het NK geen superdag, maar reed toch naar een mooie 6de plaats.

Sara:  ‘Ik had een goede 1ste start, maar helaas moesten we herstarten. Mijn 2de start was minder en ik schoot halverwege de start ook nog uit mijn pedaal. Ook had ik vandaag geen kracht in mn lijf, waardoor ik niet mee kon doen voor het podium.’

Beloften mannen – Brons voor Van Lierop

Danny van Lierop was de laatste weken al goed in vorm en nam die vorm mee naar het NK. Hij werd 9de in de gecombineerde wedstrijd tussen Elites en Beloften en was daarmee de 3de Belofterenner.

Danny: ‘Ik had een goede start vanaf rij 2 en kwam snel op plek 5 te liggen. Mijn eigen tempo gereden op dit zware parcours en lang rond plek 7/8 gereden en tweede u23. Maar door een val een plek kwijtgeraakt en kon deze uiteindelijk ook niet meer terugpakken. 9de in totaal en 3de belofte voor mij.’

Beloften vrouwen – Isa Nomden hoopte op meer
Isa: ‘Ik mocht eindelijk eens vooraan op de tweede rij starten, ik was snel ingeklikt, maar degene voor mij was helaas niet snel weg. Niet zo’n goede start dus. Mijn eerste drie rondes waren prima en ik kon naar de renster voor mij rijden. Toch iets te bang in een afdaling en weer ingehaald. Ik had vandaag gehoopt op wat meer, maar ik moet niet vergeten hoe ik vorig jaar langs de kant stond. Teleurgesteld, maar ergens ook blij om nu wel mee te doen.

Elite vrouwen – Top tien voor Larissa Hartog
Larissa Hartog kreeg in Hoogeveen te kampen met materiaalpech. Toch reed ze naar een mooie 9de plek.

Larissa: ‘Ik had een sterke start, maar al snel kwam pech om de hoek kijken. Terugblikkend besef ik dat iemand op de eerste loopstrook met haar fiets tegen mijn derailleur liep. Nog voor de eerste keer schuine kant liep mijn ketting eraf en zat deze vast tussen wiel en cassette. Het duurde even voordat ik hem los getrokken kreeg en daarna gebeurde het opnieuw. Hierdoor verloor ik veel plekken en werd het een inhaalrace voor mij. De eerste twee rondes verliepen moeizaam, maar daarna ging het beter en kon ik geleidelijk plekjes opschuiven. Jammer van de pech maar wel blij dat de laatste rondes goed gingen.’

Elite mannen – Stan Godrie 7de
Stan Godrie werd zevende op het NK, maar was daar niet tevreden mee.

Stan: ‘Ik had een redelijke start, maar daarna in de bocht blijven steken in een valpartij, waar ik moeizaam van weg kwam. Daarna in ronde 2 wel wat plaatsen goed kunnen maken, maar kon niet doorstoten terug naar een mooie plek in de wedstrijd. Had niet de power in de benen vandaag en daarmee een teleurstellende 7e plaats.’