Terugblik Zonhoven: Sonnemans op podium, Mouris vierde

Zondag stond Zonhoven op het programma, de cross met de beroemde zandkuil. Veel van onze renners stonden aan de start. Sara Sonnemans pakte een podiumplek bij de Junioren dames, Michiel Mouris haalde het podium net niet en Larissa Hartog reed voor het eerst top twintig in een Wereldbekerwedstrijd. Lees hier alle verhalen van onze coureurs.

Zondag 7 januari – Zonhoven

Junioren – Sonnemans derde, Mouris vierde, Haverdings valt uit met keelpijn
Onze junioren doen het al het hele seizoen uitstekend en ook in Zonhoven reden ze weer van voren. Bij de dames was er een hele mooie derde plaats voor Sara Sonnemans. Bij de mannen finishte de van een verkoudheid herstelde Michiel Mouris knap als 4de. Floris Haverdings ging ook uitstekend van start, maar kreeg last van zijn keel en moest helaas de strijd staken.

Sara: (3de) ‘Helaas net na de start mijn ketting eraf, waardoor ik met een achterstand als laatste weer verder kon. Ik voelde me prima en heb mijn eigen tempo kunnen rijden. In de 3de ronde kunnen aansluiten bij de nummer 3 en aan het eind van ronde 3 lag ik 2de. In de laatste ronde sloten nummer 3 en 4 weer aan. Het werd een sprint voor p2, maar het beste was er wel al vanaf. Ik werd derde en ben heel tevreden met het gevoel van vandaag.’

Michiel: (4de): ‘Eigenlijk vrij snel op de 4e plek terechtgekomen en daar hele koers blijven rijden. Wel tevreden dat het na wat ziek te zijn geweest weer goed ging.’

Floris (dnf): ‘Ik ging goed van start en meteen op de 3e plek alleen terecht gekomen. Alleen in de 2e ronde kreeg ik erg last van mijn keel omdat ik afgelopen week heel erg verkouden was geworden. Daarom uit de wedstrijd moeten stappen helaas. Nu snel proberen te herstellen richting het NK.’

Elite vrouwen – Hartog in top 20, Isa Nomden 39ste
Bij de Elite vrouwen stonden er twee rensters van Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team aan de start. Larissa Hartog werd 19de. Isa Nomden had geen superdag en kwam als 39ste over de streep.

Larissa (19de): ‘Ik had een goede start en kon snel opschuiven naar de top 20. Na twee rondes met een groepje van drie samen komen te rijden en hiermee tot het einde gestreden voor de 17de plaats. Technisch goed kunnen rijden en het gevoel was goed. Laatste ronde lukte het niet meer om een extra versnelling te maken, maar desondanks erg blij met mijn 19de plaats en eerste keer top 20 in een wereldbeker!’

Isa (39ste): ‘Ik had een prima start en kon de eerste halve ronde goed inhalen. De tweede keer de kuil naar beneden vielen ze voor mij, ik week uit en ging toen zelf ook over de kop. Gelukkig zonder erg, dus snel weer op de fiets en door. Ik had vandaag geen superdag en ik kon niet zo goed herstellen van de loopstukken. Ik had wat meer gehoopt van vandaag. Nu goed herstellen en op naar het NK.’

Elite mannen – Van Lierop 26ste, offday voor Godrie
Ook bij de mannen waren we met twee renners vertegenwoordigd: Stan Godrie en Danny van Lierop, de U23-renner die ook al regelmatig bij de Elites meedoet. Van Lierop eindigde op een mooie 26ste plaats. Godrie had een mindere dag en kwam als 34ste binnen.

Danny (26ste): ‘De eerste paar meters was ik goed weg, maar bij het opdraaien van het veld was er een valpartij, waardoor ik even werd opgehouden. na de eerste ronde kwam ik door als 32ste en daarna wel redelijk goed tempo ontwikkeld en opgeklommen naar 21ste met nog twee rondes te gaan. Maar iets te veel energie gestoken in het achtervolgen dat ik wat terugviel, 26ste plek voor mij.’

Stan (34ste): ‘Ik had een goede start. Kon heel goed mijn weg door het veld renners vinden, maar had al snel last van mijn rug en geen goede dag. Koud op de benen en geen macht op de pedalen. Offday, snel vergeten en lessen uit trekken voor komende belangrijke wedstrijden.’