Nomden viert rentree met keurige elfde plek in Troyes

Vandaag waren de renners van het Orange Babies Cycling Team weer eens op verschillende fronten actief. Waar Stan Godrie en Kyle Agterberg afreisden naar Gullegem, trok Isa Nomden naar Troyes, waar ze als juniore aan de start mocht komen.
Nomden was daar blij mee. “Eindelijk na een lange tijd mocht ik weer eens een wedstrijd rijden. De start was heel bijzonder. De startlichten gingen uit en bleven uit. Er werd wat in het Frans gezegd wat ik niet begreep. En toen kwam de fluit. Ik had niet zo’n heel goede start, maar in de eerste ronde heb ik een heel goede inhaalrace gereden. In de derde ronde zakte ik er een beetje doorheen en verloor wat plaatsen. Uiteindelijk heb ik mezelf toch weer kunnen herpakken en dat resulteerde in een mooie elfde plaats. Ik vond het heel erg fijn om weer een wedstrijd te rijden en hoop dat er nog meer volgen.”
In Gullegem reden de renners van Parkhotel Valkenburg-ZZPR.nl-Orange Babies zich ook al in de kijker. Stan Godrie volgde zelfs even het spoor van de latere winnaar Mathieu van der Poel. “Het was een typisch crossparcours met van alles wat: zand, heuveltjes, balken en heuveltjes. Ik had een prima start en kon rond plek twaalf zetten. Ik had wel moeite om in mijn ritme te komen vandaag en dat duurde veel te lang. Op de rechte stukken kon ik niet het grote mes steken, waardoor ik naar een vijftiende plek reed. Jammer, want dit was een dag dat ik voor een nog mooiere uitslag had kunnen gaan.”
Kyle Agterberg eindigde één plek achter zijn ploeggenoot. “Door de kleine opkomst mocht ik op de tweede rij starten. Ik maakte een gruwelijk slechte start, waarbij ik twee keer over mijn pedaal ging. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en veel plekken goed gemaakt. Ik ben een keer op de balken onderuit gegaan en een keer onderuit gegleden. Uiteindelijk werd ik zestiende.”