Na wereldbeker Perkpolder wacht rust en training

Vandaag werd de wereldbeker van Hulst verreden op een vernieuwd parcours in Perkpolder. Stan Godrie kwam voor de tweede dag na elkaar in actie. En ook Maik van der Heijden startte in Zeeuws-Vlaanderen.
Godrie: “Het was een relatief snelle ronde met best wat hoogteverschil door een dijk de we verschillende keren opreden. Met wat schuine kanten en modder. Bij de start was het dringen en ik kwam er slecht uit. Iemand reed achter bij me in het wiel. Zo verloor ik veel plaatsen. Ik had moeite om daarna in mijn ritme te komen en reed ver in de achtergrond. De rondes daarna ging het beter en maakte ik weer wat plaatsen goed maar de cross was voor mij zo afgelopen en ik werd slechts 42e. De komende periode zonder NK ga ik gebruiken om aan de conditie te werken.”
Maik van der Heijden vult aan: “Het was een mooi parcours op een nieuwe locatie. Wel was het moeilijk een keuze voor de banden te maken, want er waren snelle stukken maar ook passages waar je wat meer grip nodig had. De start was goed vanaf de vierde rij alleen kwam ik niet lekker in de wedstrijd. Voor mij is het nu ook zaak om aan de conditie te werken omdat het NK helaas is weg gevallen. Het is te hopen dat we na deze periode een stap de goede richting op kunnen zetten.”