Top 10 in de Krawatencross

Een week na de wereldkampioenschappen in Dubendorf stond de veldrit van Lille op het programma. Deze Krawatencross was de slotwedstrijd van de DVV Trofee.
Danny van Lierop van ZZPR.nl-Orange Babies realiseerde een top 10-klassering bij de junioren. “Ik had een slechte start, want ik was pas rond de 25e plek weg. Daarna vond ik een goed ritme en wist ik bijna aan te sluiten bij een groep die voor plek zeven sprintte. Ik werd uiteindelijk negende.”
Jordi van Heijst zat daar net achter. “Ik startte vanaf de vierde rij, maar was goed vertrokken en zat uiteindelijk rond de 25e plek. In de eerste ronde kon ik opschuiven naar de vijftiende stek. Die plek kon ik goed vasthouden zonder terug te zakken. Uiteindelijk wist ik dankzij een goede sprint de dertiende plek veilig te stellen.”
Ook de renners van Parkhotel Valkenburg-Destil-Orange Babies waren van de partij in Lille. Kyle Agterberg streed in de frontlinie mee. “Vanaf de derde startrij kende ik een redelijke start. Daarna kon ik opschuiven naar de achtste plaats. Ik kwam een aantal keer ten val en verloor dan plaatsen. Ik kon die wel goed maken, maar het kostte veel kracht. Ik voelde me sterk en er had meer ingezeten dan de uiteindelijk dertiende plaats, want ik reed mee in een groep die reed voor plek vijf.”
Bart Artz was minder tevreden. “Ik had geen goede start omdat men voor mij erg slecht weg was. Daarna kon ik niet echt meer goed opschuiven door het snelle parcours. Na twee ronden zakte ik er door heen en daarna ben ik niet meer in mijn wedstrijd gekomen. Ik werd 23e na echt geen goede wedstrijd. De verbeterpunten maar onthouden en meenemen naar volgend weekend.”