Pieterse strijdt lang om medailles mee op WK

Puck Pieterse gaf het optreden van de sporters van ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies nog eens extra kleur door lang voor de medailles mee te strijden op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften-vrouwen en uiteindelijk als zesde over de streep te komen in het Deense Bogense. “Ik heb een goed WK gereden” vond ze ook zelf. “Bijna iedere ronde moest ik een klein gaatje laten en op de weg kwam ik er dan weer bij. De laatste ronden zat ik in een goede positie, maar ik moest de sprint voor plek vier van ver aan gaan omdat er andere dames aan dreigden te sluiten. Ik kwam als zesde over de streep, waar ik super tevreden mee ben.”

Noah Vreeswijk reed een dag voordien bij de junioren. ‘Ik reed van de vijfde naar de zevende plaats. Maar aan het einde van de tweede ronde ben ik onderuit gereden. Daarna kon ik mijn ritme niet meer vinden, uiteindelijk werd ik 24e.”

Hugo Kars reed in dezelfde titelstrijd. “Ik had een goede start en kwam als 24e door in de post. Ik had helaas een beetje pech, nadat ik over iemand heen viel. Op de één of andere manier was daarna de spanning van de voorrem. Daardoor verloor ik veel tijd. Ik heb snel gewisseld en ben gaan achtervolgen. Toen werd ik uiteindelijk 28e.”

Maik van der Heijden kwam namens ZZPR.nl-HanClean-ZZPR.nl in actie in de beloftenwedstrijd zaterdag. “Na een heel slechte start kwam ik de eerste twee ronden niet lekker in de wedstrijd. Vanaf de derde ronde kon ik een goed ritme vinden en zo ben ik veel plekken opgeschoven. Uiteindelijk heb ik lang voor de elfde plaats gereden, maar helaas moest ik in de laatste ronde nog twee plekjes toegeven.”