Pieterse wint veldrit van Leudelange

De veldrit van Leudelange is gewonnen door Puck Pieterse. De Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen liet de Britse Helen Wyman (tweede) achter zich. Aniek van Alphen werd derde.

Pieterse (ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies_ maakte vorige week op het NK in Huijbergen indruk door lang voor het podium bij de beloften-vrouwen mee te spelen.

En dat ondanks pech. “Ik ging als derde het veld in, maar na een halve ronde viel mijn ketting eraf. Daardoor verloor ik de aansluiting met de kop. In het begin van de tweede ronde was ik er weer bij en vlak daarna kon ik wegrijden. IK heb mijn voorsprong uit kunnen bouwen en uiteindelijk ben ik solo winnend over de finish gekomen.”

Noah Vreeswijk reed de WB-cross in Pontchâteau. “Ik moest op de vierde rij starten en ging daardoor als twintigste het veld in. Ik kwam in een kopgroep vna zeventien man terecht, waarin het lastig opschuiven was. Telkens als je naar voren kwam, trokken ze zo hard door vooraan dat je weer achteraan kwam te zitten. Uiteindelijk werd ik veertiende.”

Ook Hugo Kars kwam aan het vertrek in deze snelle Franse parkcross. “Dankzij de lange start kon ik goed opschuiven. In de eerste twee ronden kon ik met een grote kopgroep mee. Daarna viel ik wat terug, maar met twee ronden te gaan sloot ik aan in de eerste groep, die uiteindelijk helemaal uit elkaar viel. Ik werd twaalfde.”

Koen van Helvoirt reed in Meer-Hoogstraten. “Ik moest er achteraan starten. Ik was goed weg en zat er goed bij. Het tempo lag hoog op het snelle, technische parcours. Ik had mijn ritme gevonden en reed mijn eigen wedstrijd. De hele wedstrijd bevond ik me tussen de 25e en 30e stek. Uiteindelijk reed ik een goede laatste twee ronden en werd ik 26e in een zeer sterk deelnemersveld.

Bij de mannen werd Jeroen Meijers – uitkomend voor Parkhotel Valkenburg-Destil-ZZPR.nl – vierde in Leudelange. Hier won Sascha Weber. “Dankzij de lange start en een serieuze inspanning kon ik bij de eerste tien het veld ingaan. Na drie ronden met acht man te hebben gereden, belandde ik in een groep van vier en later drie die streed voor de derde plek. uiteindelijk werd ik vierde. Mooi om weer eens echt mee te doen voor het podium.”

Meijers ploeggenoot Maik van der Heijden was tiende in de WB-cross van Pontchâteau. “Na een goede start wist ik me goed voorin de eerste groep te handhaven. Helaas brak daarna mijn zadel, waardoor ik van fiets moest wisselen. Daardoor kwam ik helemaal achterin de groep terecht, waarna ik aan een inhaalrace ben begonnen. In de laatste ronden kon ik nog goed doortrekken en een mooie top 10-klassering realiseren. Jammer genoeg verloor ik wel de sprint voor plek acht.”