Pieterse wint in Gouda, Van der Heijden 4e in Rons

Puck Pieterse heeft de nationale veldrit van Gouda gewonnen. De eerstejaars juniore bleef in de wedstrijd om de Cees Slingerland Bokaal ook alle elite-vrouwen voor. “Ik had geen goede start, maar na drie ronden kon ik weg rijden met Bianca van den Hoek. Op de helft van de wedstrijd maakte zij een foutje en toen ben ik er alleen vandoor gegaan. Ik heb mijn voorsprong weten te behouden en wist zo eerste te worden!”

Maik van der Heijden streed tot het einde voor een podiumplaats in de GP Mario de Clercq, hij werd uiteindelijk vierde. “Na twee ronden kwam ik alleen op kop te rijden met ongeveer tien seconden voorsprong. Nadat ik was terug gepakt, reed ik enige tijd in een groep van vijf. In de slotfase kom ik te kort omdat ik in het begin net iets te veel gedaan had. Maar toch ben ik tevreden over de wedstrijd.”


Bart Artz werd 25e in deze cross in Ronse. “Ik kende een redelijke start en was als vijftiende weg” aldus de eerstejaars belofte. “In de eerste ronde reden we gegroepeerd rond. Omdat ik niet wilde afgeven, blies ik mezelf op, waardoor ik in de tweede ronde voor mijn gevoel achteruit reed. Dat was een puntje om van te leren. Het was een erg zware koers en uiteindelijk ben ik niet tevreden met mijn klassering.”


Koen van Helvoirt eindigde als 29e. “Ik startte achteraan en na een redelijke start kwam ik snel in mijn ritme. Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd tussen de 25e en 30e plek gereden om uiteindelijk als 29e te eindigen.”
Noah Vreeswijk was dichtbij een top 10 plek in de juniorenwedstrijd. “Ik startte van achteren en de eerste zeven waren eigenlijk direct weg gereden. Daarachter reed ik steeds tussen de achtste en elfde plaats. Ik heb een goed gevoel over de wedstrijd en mijn elfde plaats, maar ik voelde de benen van de inspanning een dag eerder nog wel.”
Laura van der Zwaan kwam de pechduivel tegen in Gouda. “Na een goede start ging ik als tweede het veld in. Eventjes kon ik de beste twee volgen, maar uiteindelijk kwam ik alleen op de derde plek te rijden. Die positie dacht ik te gaan vasthouden, maar in de voorlaatste ronde liep mijn tube eraf. De vader van Puck Pieterse heeft geholpen deze er weer op te leggen, waarna ik voorzichtig verder gefietst heb en toen wisselde. Uiteindelijk werd ik twaalfde.”