Sterke dag voor team in Gieten

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies was goed zichtbaar in Gieten. Zo eindigden Noah Vreeswijk (zevende) en Hugo Kars (negende) in de top 10 bij de junioren.
Vreeswijk kon dan ook een tevreden balans opmaken. “Na een goede start ging ik als vierde het veld in. Daarna ging mijn ketting eraf en moest ik een paar plekken inleveren. Daarna heb ik mijn eigen wedstrijd gereden en dat was goed voor een zevende plek.”
Kars was ook content. “Ik had een prima start. In de eerste ronden kon ik niet veel plekken winnen, maar gelukkig kon ik de ronden erna wel goed opschuiven. Ik kwam in een mooie groep te rijden en werd uiteindelijk negende.”
Puck Pieterse mocht als eerstejaars juniore direct de confrontatie met de wereldtop bij de elite-vrouwen aan. “Dat betekende achteraan starten. Al snel kwam ik een groep te rijden waarin het steeds stuivertje wisselen was.Uiteindelijk was ik 25e, daar was ik heel tevreden mee.”
Ook Laura van der Zwaan kwam in actie. “Ook ik stond ver van achteren, maar ik kon gelukkig goed opschuiven. Na de derde ronde ging het kaarsje echter langzaam uit. Ik kom me wel enigszins herpakken en zo werd ik 33e.”
Koen van Helvoirt reed als belofte tussen de profs. “De eerste ronde was hectisch en was het lastig inhalen. In de tweede ronde kwam ik ook nog ten val, waardoor ik moest wisselen en veel plaatsen verloor. Het was niet mijn dag, ik kwam niet in mijn ritme. Uiteindelijk ben ik 44e geworden.”
Maik van der Heijden werd 29e. “Het was niet mijn dag en ik kwam helaas niet in het goede ritme. Volgende week wachten er nieuwe kansen.”
Bart Artz hield een goed gevoel over aan de wedstrijd, waarin hij veertigste werd. “Ik startte op rij acht. Ik had een redelijk start, maar het was wel aanklampen en stof happen geblazen. De techniek was goed, ik kon de balken springen, maar af en toe waren er ook kleine fouten. Op de lange stukken probeerde ik telkens een goed wiel te vinden. Ik ben tevreden over mijn veertigste plek tussen de profs.”