Winst in Rhenen, bijna podium in Niel

Vandaag werd er gereden in het kader van de DVV Trofee in Niel, terwijl in Nederland de veldrit van Rhenen op het programma stond.
In Rhenen werd Puck Pieterse eerste bij de junior-vrouwen. “Daar lag een mooi rondje met veel klimmen. Bij de start zat ik direct op kop en die positie heb ik niet meer afgestaan.”
Laura van der Zwaan werd namens het team derde. “Het was een heftige start, want je begon met een lange klim. Ik kwam als vierde boven. Daarna kwam ik in een goed ritme, maar verloor nog wel een positie. Zo werd ik vijfde in totaal en derde bij de junior-vrouwen. Femke Gerritse eindige als vierde in die laatstgenoemde categorie.. “Ik begon als tweede aan de eerste klim. Ik moest even een gaatje laten en toen werd ik door enkele rensters voorbij gereden. Daarna vond ik een goed ritme. Technisch ging het goed en ik had echt een supergoed gevoel. Uiteindelijk vierde en daar was ik tevreden mee, het gaat de goede kant op.”
Koen van Helvoirt reed de wedstrijd bij de elite/beloften en werd daar vijfde. “Ik had een goede start en draaide zo als tweede de eerste bocht door. Daarna nam ik de leiderspositie over. Op zo’n zware ronde komt iedereen uiteindelijk op zijn plek terecht. Ik heb mijn eigen tempo gereden en dat was goed voor een vijfde plek en een goed gevoel.”
Maik van der Heijden (foto) reed in Niel, waar hij maar net naast het podium belandde. “Ik reed lang met een groep voor de overwinning. In de laatste ronden kwam ik op plek drie a vier te liggen op een paar seconden van de eersten in koers. Jammer genoeg kwam ik in de finale net te kort. Maar het goede gevoel is weer terug.”
Bart Artz reed ook in Niel. “Het ging vandaag erg goed. Weer moest ik als één van de laatsten opstellen, maar er was bij de materiaalpost genoeg ruimte om op te schuiven. Ik kwam toen tussen de 25e en 30e plek te rijden. De verschillen waren niet groot. Toen kwam ik in mijn groepje terecht. Ik moest een paar keer diep gaan om er bij te blijven, uiteindelijk werd ik 24e.”