Sara Sonnemans naar ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team

Sara Sonnemans treedt met ingang van 1 januari 2023 toe tot het veldritteam ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team. De 16-jarige renster uit het Brabantse Someren is lid van RTC Buitenlust en zal vanaf januari haar veldritten rijden voor de ploeg van Frank Groenendaal.

Sonnemans behaalde afgelopen zaterdag bij de juniorvrouwen nog een prachtige 2e plaats in de Scheldecross in Antwerpen. Eerder dit seizoen reed ze ook al top-10 klasseringen in de Beekse Bergen en de Belgische Druivencross in Overijse. Ook werd zij door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen en het Europees Kampioenschap in Namen.

Met de komst van Sara wordt de doelstelling van het ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team voortgezet om talentvolle en gemotiveerde renners te ondersteunen in hun streven om zich mogelijk te ontwikkelen tot professionele topsporters. In de voorbije jaren gingen onder andere Inge van der Heijden (777), Puck Pieterse (Alpecin-deceuninck) en Ryan Kamp (Pauwels Sauzen-Bingoal) haar voor.

(Foto: Johan Pieterse)