Terugblik Val di Sole en Boxtel: Mooie uitslagen voor Godrie en Kars

Dit weekeinde kwamen maar twee renners van Pakrhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team in actie. Maar die twee zorgden wel voor mooie resultaten. Stan Godrie werd zaterdag knap twaalfde in de Wereldbekerwedstrijd van Val di Sole. Hugo Kars kwam zondag in Boxtel als vierde over de streep.

17-12 Wereldbeker Val di Sole

Stan Godrie was naar Italië gereisd om mee te doen aan de Wereldbekercross in de Italiaanse sneeuw. En dat ging heel erg goed. Stan kwam als twaalfde over de streep, zijn beste uitslag in een WB-veldrit dit seizoen.

 

‘Bij de verkenning vrijdag was het nog losse sneeuw, maar zaterdag was het een spiegelgladde ijsbaan’, vertelt Stan. ‘Mijn start was niet heel goed. Ik stond als laatste op de 2de rij waar nog wat ijs op de weg lag. In de eerste ronde kon ik wel al heel wat plaatsen opschuiven en had een goed gevoel met de gladde ondergrond. Ik kon mijn technische stuurmanskunsten vandaag laten spreken en reed lang met een groepje van 5 voor een top 10-plek. Door druk te zetten kon ik mezelf losmaken van het groepje, maar ze waren nooit ver achter me. De voorlaatste ronde maakte ik op een heuvel een foutje en ging hard onderuit. Ik kon mezelf herpakken en de heuvel oprennen, maar de aansluiting met het groepje voor top 10 was weg. Ik reed nog een goede laatste ronde en werd 12de. Heel tevreden met mijn uitslag en blij dat de investeringen dit jaar tot een topresultaat hebben geleid.’

 

18-12 Boxtel

Hugo Kars stond zondag aan de start in het Brabantse Boxtel. Hij reed een sterke wedstrijd en streed mee om de eindzege. Helaas waren er in de sprint drie sneller.

‘Het was een snelle omloop na een aantal ronden bleven we met zijn vieren over aldus Hugo. Ik heb een aantal keer geprobeerd weg te rijden en ook een aantal keer een klein gaatje gehad, maar steeds werd ik weer bijgehaald. In de laatste ronde op de trap een slippertje gemaakt, waardoor ik als 4de aan een korte sprint begon en helaas heb ik niemand meer ingehaald.’