Teleurgestelde renners na EK veldrijden in Pontchateau

Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team stond met drie renners aan het vertrek van de Europese kampioenschappen veldrijden in het Franse Pontchateau. Helaas reden Danny van Lierop (U23), Sara Sonnemans (Junioren) en Michiel Mouris (Junioren) niet zo goed als ze zelf hadden gehoopt.

Danny van Lierop werd 42ste bij de Beloften (U23) en sprak van een teleurstellend EK. Juniore Sara Sonnemans kwam als 40ste over de finish en baalde enorm. Michiel Mouris werd 25ste bij de Junioren. ‘Op zich een redelijke wedstrijd, maar ik had op een iets beter resultaat gehoopt’ zei de jonge Noord-Hollander.

Danny Van Lierop (42ste bij U23): ’Ik had een prima start en zat in de eerste halve ronde mee met de eersten. Vlak na de tweede post een val voor mij die ik niet kon ontwijken en daardoor vanuit stilstand een heuvel op. Op plek 20 de eerste ronde doorgekomen, maar ik wilde iets te snel opschuiven en gleed onderuit in een afdaling. Als laatste bij de wisselpost gekomen en de wedstrijd afgemaakt, maar meer dan een 42ste plek zat er niet in. Teleurstellend EK voor mij.’

Sara Sonnemans (40 ste bij Junioren vrouwen): ‘Ik  had een hele goede start vanaf rij 2 en dook als eerste het veld in. Dit was helaas ook het enige positieve, gedurende de hele wedstrijd was ik gewoon slecht, mijn hele lichaam en benen blokkeerde bij elke trap die ik moest geven en baal echt enorm omdat ik ook niet weet waar dit door komt.’

Michiel Mouris (25ste bij Junioren mannen): ‘Ik had een slechte start en 1ste ronde, waardoor ik 1 ronde doorkwam rond plek 40. Daarna wel een prima cross gereden en rustig opgeschoven tot een 25e plek. Op Zich een redelijke wedstrijd, maar toch op een iets beter resultaat gehoopt.’