Terugblik Dendermonde en Niel: Mouris op podium, Nomden tevreden over rentree in WB

Onze renners reden dit weekend in Niel (zaterdag) en Dendermonde (zondag). Er waren mooie uitslagen voor Michiel Mouris (3de in Niel) en Sara Sonnemans (5de in Dendermonde), maar ook de 23ste plaats van Isa Nomden in Dendermonde voelde heel goed. Het was namelijk haar eerste optreden in een Wereldbekerwedstrijd in bijna twee jaar. 

Zaterdag 11 november – Niel
Michiel Mouris was zaterdag de enige Parkhotel-ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team-renner die in Niel actief was. Maar de eerstejaars junior verdedigde de kleuren van onze ploeg met verve. Hij werd namelijk knap 3de.

‘Ik had een goede start, maar maakte in de eerste ronde teveel fouten’, blikt Michiel terug. ‘Daarna had ik wat meer ruimte en kon ik mooi m’n eigen lijnen rijden en ging het heel goed eigenlijk. Zo op de 2e plek terechtgekomen, maar in de laatste ronde helaas ketting eraf dus toch nog 3e. Wel tevreden met het gevoel.’

Zondag 12 november – Wereldbeker Dendermonde
Stan Godrie (Elite mannen), Isa Nomden (Elite vrouwen) en Sara Sonnemans (Junioren vrouwen) stonden in Dendermonde aan de start namens onze ploeg. Godrie werd 29ste, Nomden 23ste en Sonnemans sprintte naar een knappe 5de plek.

Stan: ‘Ik had een oké start, maar al blij dat ik de valpartij kon ontwijken. Daarna goed in mijn ritme gekomen en een tijdje ronde plek 28 gereden. Had het gevoel dat ik nog een heel deel kon oprapen, maar toch wat teruggevallen naar plek 32. Wat op mijn adem getrapt en richting het einde toch wel een versnelling gevonden om nog 3 Fransen in te halen en werd 29e. Er had meer ingezeten, maar niet helemaal mijn beste hardloopbenen bij vandaag. Het middendeel van de cross kon beter, maar ik heb het gevoel dat de trainingen van afgelopen weken me goed gedaan hebben.’

Isa: ‘Ik moest helemaal achteraan starten, dus het werd een inhaalrace. Ik had een prima start, maar werd een beetje opgehouden. Ik kon goed inhalen in de eerste ronde en het was even uitzoeken waar het sneller was om te fietsen of om juist te lopen. Het ploeteren door de modder ging goed en ik kon op kracht best wat stukken fietsen. Het lopen ging ook boven verwachting goed en gelukkig kreeg ik geen last in m’n lies. Toen de wedstrijd klaar was, was ik moe maar voldaan. Ik ben erg tevreden met een 23ste plek in mijn eerste wereldbeker na mijn blessure.’

Sara: ‘Ik had een slechte start en lag in de eerste ronde rond p10. In de 2e ronde kon ik mijn ritme vinden en reed ik als 6de. In de laatste ronde kwam ik bij de nummer 5 en heb ik de sprint voor p5 gewonnen.